Hoi, ik ben Dorrie Besouw

Cultuurcoach / muziekdocent

Wie is Dorrie Besouw?

Muziek is iets wat iedereen dagelijks hoort en waar we veel mee bezig zijn. Het is voor mij belangrijk om mensen te laten ervaren dat iedereen, ongeacht de leeftijd, muziek kan maken. Het is geweldig om iedere les of repetitie weer stralende gezichten te zien.

Na mijn opleiding als Docent Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, ben ik aan de slag gegaan als docent muziek in verschillende onderdelen van de sector, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en amateurmuziek. Momenteel geef ik les op twee basisscholen in Venlo: De Regenboog en Natuurlijk. Ook geef ik Muziek op Schoot bij Kunstencentrum Venlo en dirigeer ik in de avonduren nog twee koren en een jeugdorkest. Ik probeer zoveel mogelijk te werken vanuit enthousiasme en laat daarbij iedereen in zijn waarde.

In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en sinds dit jaar ben ik voorzitter van de commissie Educatie en Jeugdbeleid van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). In beide functies kan ik mijn werk als docent en dirigent meenemen in de beleidsmatige kant van de Cultuur.

Wat haar motiveert

Muziek is iets wat iedereen dagelijks hoort en waar men veel mee bezig is. Het is voor Dorrie dan ook belangrijk om mensen te laten ervaren dat iedereen, ongeacht de leeftijd, muziek kan maken. Ze vindt het geweldig om iedere les of repetitie weer stralende gezichten te zien.

Haar motto

Muziek maken is leuk en leerzaam!

Cursussen en workshops

Muziek
Dorrie Besouw