Hoi, ik ben Merlijn Kanters

Danser

Dansen is leuk, maar samen dansen is nóg leuker! Dat is het motto van Merlijn Kanters.


Merlijn studeerde in 2020 af aan de opleiding tot dansdocent op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tijdens haar opleiding heeft Merlijn niet stilgezeten en heeft ze al veel ervaring opgedaan. Zo heeft ze op basisscholen de eindmusical van groep 8 verzorgd, op verschillende basisscholen danslessen gegeven aan groep 1 t/m 8, heeft ze een dansproject op een basisschool in Gambia gedaan, maar heeft ze ook dansles gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking.
Daarnaast is ze in verschillende dansscholen actief geweest met verschillende groepen en stijlen om zo te ontdekken wat haar het meest aanspreekt. Denk hierbij aan de stijlen jazz, modern, klassiek ballet, streetdance en dansworkout. Naast haar opleiding tot dansdocent heeft ze een cursus Leiderschap en coachen afgerond en is ze bezig met een thuisstudie Voeding en diëtetiek.

Merlijn wordt enthousiast van leerlingen die vol energie en met plezier dansen. Wanneer haar leerlingen de zaal verlaten met een grote glimlach op hun gezicht geeft dat haar als docent voldoening. Het is voor haar een feest om dagelijks te doen wat ze leuk vindt en hiermee andere mensen ook blij te maken. Ze vindt het geweldig om na een jaar gezamenlijk dansen iets moois neer te zetten op een groot podium en aan ouders, opa's en oma's, broertjes, zusjes en vrienden te kunnen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.