Hoi, ik ben Cheryl Zwiggelaar

Musicaldocent

Als jong kind zong Cheryl in koren, speelde zij mee in musicals en volgde ze pianolessen. Al snel kwam ze erachter dat het maken van muziek, het vertellen van verhalen door theater, dansen en performen echt haar ding is. Op de middelbare school volgde Cheryl de Vooropleiding Conservatorium Maastricht richting Jazz en deed zij mee aan alle Valuasmusicals. Na veel cursussen en workshops wilde zij zich meer verdiepen in musical. Ze werd aangenomen op de Willem Nijholt Academie in Nijmegen en kreeg les van grote musicalartiesten als Simone Kleinsma, Pia Douwes en Roman van der Werf. Vervolgens ging ze musical en muziektheater volgen aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Ze zong tijdens het Musical Meets Opera Concert, samen met het Rotterdams Phillharmonisch Orkest in Concertzaal de Doelen.

Haar passie voor het maken van muziek en lesgeven ontwikkelde zich meer en meer wat leidde tot een bachelor Music in Education aan Conservatorium HKU in 2020. Tijdens haar studie werkte ze als zang- en musicaldocente bij verschillende stichtingen. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf Zangstudio Cheryl Zwiggelaar waarmee zij cursussen en projecten verzorgt. Naast het lesgeven blijft Cheryl haar passie uitoefenen door te werken als zangeres bij bruiloften, bedrijfsborrels en andere evenementen.

Cheryl krijgt ontzettend veel energie van lesgeven. Ze doet dit nu al een aantal jaren en het verveelt haar nooit. Elke leerling is anders, uniek en heeft zijn eigen leerproces. En dat zij onderdeel mag zijn van dit leerproces is ontzettend bijzonder. Het hoogtepunt voor haar is altijd de seizoensafsluiting waarin vaak een voorstelling plaatsvindt. Als Cheryl dan een leerling op het podium ziet shinen krijgt ze helemaal kippenvel!