Hoi, ik ben Duncan Tilmans

Docent drums, percussie en slagwerk

Duncan is afgestudeerd aan Conservatorium Maastricht voor Drums pop/jazz en voor Klassiek slagwerk aan Conservatorium Tilburg. Daarna heeft hij veel lessen in Cubaanse, Afrikaanse en Braziliaanse percussie gevolgd en heeft hij twee jaar met de Sambaband van zijn Braziliaanse leraar (BoraBora) door Europa getourd. Verder is hij al meer dan 15 jaar de drummer van de Drekskaters (oudste dialectband van Venlo) en begeleidt hij regelmatig bekende artiesten als Bo Saris, Carlo de Wijs, Arno Adams, Eric Vloeimans en Frans Pollux. Daarnaast doet hij vaker studiowerk zoals het inspelen van de laatste Frans Boermans CD en de Bigband opnames van Corneille Swink. En hij treedt vaak op als drummer en percussionist in allerlei soul, salsa, rock en jazz formaties en is hij veel bezig met recording & mixing voor z’n eigen bands en het Kunstencentrum Venlo.

Zijn manier van lesgeven

Duncan geeft al zo’n 25 jaar met veel plezier les vanuit de interesses van de leerling, in alle mogelijke muziekstijlen; van pop & rock tot salsa en van DJ beats tot klassieke muziek. Het plezier en van de leerling staat altijd voorop en hij probeert ze met zijn passie en liefde voor muziek te inspireren en motiveren!

Zijn inspiratie haalt hij uit

Benny Greb, Bill Stewart, Jost Nickel, Dennis Chambers, Gavin Harrison, Giovanni Hidalgo, Changuito, Horacio Hernandez, Carlinhos Brown, Antonio Jobim, Ivete Sangalo, Daniela Mercury, Brazilië, Cuba, Puerto Rico, Martin Verdonk, Rene Creemers, Wim de Vries.

Wat hem motiveert

Mooie muziek, dans en kunst. Optreden met zijn bands en deze passie overbrengen op anderen. Daarnaast natuurlijk zijn familie en vrienden, lekker kokkerellen en eten, mountainbiken in de bossen, reizen en genieten van prachtige natuur.

Motto van Duncan Tilmans

Muziek maakt alles mooier.