Hoi, ik ben Robbert Suilen

Docent zang en pianobegeleiding

Wie is Robbert Suilen?

Robbert Suilen studeerde in 2018 af aan het Conservatorium van Amsterdam voor zijn masteropleiding Jazz zang. Naast zijn opleiding als uitvoerend vocalist, heeft Robbert zich gedurende zijn tijd op het Conservatorium ook verdiept op het gebied van compositie, zang- en gitaartechniek.

Als muzikant is hij altijd geïnteresseerd geweest om muziek op een eigen manier te interpreteren; denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de akkoorden of melodieën variëren in een bekend popnummer. Maar ook met zijn eigen band Hireth probeert hij deze grenzen op te zoeken door in zijn eigen geschreven nummers zang, elektrisch gitaar en loopstations te combineren tot een spannend en gelaagd geheel. Robbert treedt zowel met Hireth als andere bands regelmatig op; zo was hij de afgelopen jaren te vinden op de Uitmarkt Amsterdam, de Zomerparkfeesten in Venlo stond hij in 2019 op het Delft Fringe Festival.

Wat hem motiveert

Als muziekdocent probeert Robbert zijn ervaring als uitvoerend muzikant mee te nemen in zijn lessen. Er staat voor hem dus één ding voorop, namelijk het plezier in het muziek maken! Zijn lessen kennen daarom een individuele aanpak: geen vaste nummers, maar liedjes die de cursist zelf kiest en zich graag in wil verdiepen. Op deze manier werkt de cursist op een leuke manier aan je stem, waarbij de begeleiding van Robbert zorgt voor een goede en gezonde techniek.

Zijn motto

“Don’t fear mistakes, there are none.” – Miles Davis