Hoi, ik ben Frank Steeghs

Docent HaFaBra directie

Frank studeerde trompet en hafabra-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel.

Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra. Hij is 12 jaar als 1e trompettist verbonden geweest aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Daarnaast werkte hij als freelancer bij o.a. Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Als gastdirigent werkte hij met beroepsorkesten als: Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”.

Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra) symfonieorkesten en big-bands behoren tot zijn werkveld.

Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 te Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival.

Wat hem motiveert

Een goed geschoolde dirigent is een must voor de ontwikkeling en het functioneren van een orkest. Het is een vak dat met veel raadsels omgeven is en een breed spectrum van competenties omvat. Ik ga met je aan de slag om je inzicht te geven hoe je al deze competenties kunt ontwikkelen. Met goede coaching kun je snel vorderingen maken.

Zijn motto

Dirigeren is lifelong learning