Hoi, ik ben Arjen Markenstein

Docent sculpturale keramiek

Van 1984 tot en met 1990 heeft Arjen gestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Daar volgde hij de opleiding Driedimensionale vormgeving. Om les te mogen gaan geven, volgde Arjen na zijn afstuderen de cursus Pedagogisch didactische bijscholing. Daarvoor mocht hij stage lopen bij de toenmalige Vrije Academie, een van de voorlopers van het huidige Kunstencentrum Venlo. Daar werd hij vervolgens gevraagd om de kindercursussen Tekenen & Schilderen en Tekenen & Handvaardigheid te gaan geven. In de jaren die daarop volgden, is Arjen steeds meer in zijn eigen discipline les gaan geven: Sculpturale keramiek.

Sinds 1996 heeft Arjen ook zijn eigen galerie aan de Straelseweg 77 in Venlo: Galerie Tuur. In Galerie Tuur exposeert Arjen zijn eigen werk en dat van gastexposanten. Verder exposeert hij regelmatig bij galerieën in binnen- en buitenland.

Zijn manier van lesgeven

Arjen geeft graag persoonlijke begeleiding, vrij maar zeker niet vrijblijvend. Bij gevorderde cursisten is zijn manier van lesgeven vooral begeleidend in plaats van leidend.

Zijn inspiratie haalt hij uit

Hij haalt vooral zijn inspiratie uit religie in het algemeen en figuratieve kunst. Maar Arjen laat zich graag inspireren door Javier Marin, José Vermeersch, Lotta Blokker, Gilbert & George, Philippe Faraut, Andy Warhol en vele andere kunstenaars.

Wat hem motiveert

Arjen brengt zijn ongekende passie voor het vak keramiek graag over op zijn cursisten. Hen daagt ze graag uit de mogelijkheden en onmogelijkheden van klei te ontdekken en hoe dit materiaal toe te passen in hun eigen werk. Hij blijft graag scherp op de nieuwe ontwikkelingen binnen de keramische vormgeving.

Zijn motto

Alles kump goot! Ga geen uitdaging uit de weg, samen komen we een heel eind.