Hoi, ik ben Teuntje Schouren

Docente Portrettekenen en schilderen

Teuntje heeft van 2017 tot 2021 gestudeerd aan de kunstacademie van Maastricht. Hier leerde zij hoe ze mensen enthousiasmeert voor het onderwerp waar zij zelf ook erg enthousiast van word: kunst! Ze is dan ook (voor een dag per week) blijven plakken op de kunstacademie. Daarnaast geeft Teuntje museumrondleidingen op verschillende locaties en is ze werkzaam als cultuurcoach in Venray. In haar vrije tijd schildert ze graag, en is ze vaak te vinden bij verschillende concerten en festivals.

Haar manier van lesgeven

In haar cursus ga je op een onderzoekende en persoonlijke manier aan de slag met het maken van portretten. Hoe deden de oude meesters dit? En hoe kun je daar van leren?

Haar inspiratie haalt zij uit

Teuntje haalt haar inspiratie vooral uit de wereld om haar heen. Ze houdt zich binnen haar eigen kunstwerken vaak bezig met de popcultuur, muziek en maatschappelijke kwesties, en hoe die ons allen in mindere of meerdere mate bezighouden. Wat kunstenaars betreft vindt zij Marcel Duchamp en Edward Hopper erg interessante kunstenaars.

Wat haar motiveert

Teuntje wordt vaak op een positieve manier getriggerd door het bekijken en ervaren van kunst, en vindt het ontzettend leuk dit over te brengen op andere mensen. Ze vindt het fijn om zelf helemaal op te gaan in het maken van kunst en wil dit anderen ook laten ervaren, en zo het beste in de cursisten naar boven halen.