Hoi, ik ben Simon Pingen

Docent Kleuterpop

Simon is een afgestudeerd muziektherapeut aan de HAN in Nijmegen. Voorheen heeft hij in de volwassenpsychiatrie en de jeugdzorg gewerkt als muziektherapeut. Op het moment heeft hij een eigen muziektherapiepraktijk genaakt 'Music and More'. Naast het werk als muziektherapeut geeft Simon ook al een tijd piano- en gitaarles. Verder is hij een muzikant die van vele markten thuis is. Zo is hij een vaste bassist van de carnavalsband Greun Graas en is hij als songwriter bezig met zijn soloproject. Verder werkt hij als zanger op projectbasis voor verschillende artiesten, zoals Absent Chronicles.

Zijn manier van lesgeven

Zijn manier van lesgeven is heel erg persoonsgebonden. Hij probeert de les zo vorm te geven dat de persoon of personen met wie hij werkt niet alleen muzikaal sterker worden, maar zich ook persoonlijk ontwikkelen. Dat is zijn kracht als muziektherapeut.

Zijn inspiratie haalt hij uit

Zijn persoonlijke inspiratiebronnen zijn Eddie Vedder, Patrick Watson en Adam Gontier

Wat hem motiveert

Wat Simon motiveert om muziek te maken en les te geven is dat muziek een overstijgende wereldtaal is die hij graag aan meerdere mensen wilt leren. Omdat muziek universeel is, maak je met muziek ook heel makkelijk verbinding tussen verschillende culturen. Door deze verbinding maken we langzaam maar zeker de wereld een steeds fijnere plek voor ons allemaal.