Cultuur PopUp

9 jul. '22, 14:00uur

Zaterdag 9 juli wordt Theater de Maaspoort omgedoopt tot Cultuur PopUp. De hele dag staan er fantastische optredens, presentaties, exposities en shows van lokale amateurkunstenaars op het programma. Venlo kent veel talent, jong én oud. Cultuur PopUp biedt deze mensen een prachtig podium.

Piet Kingma zaal

14.00 - 15.30 uur | Babs presents....!

Onze zangdocente Babs van Bree en haar cursisten geven een prachtig liedjesconcert van nummers die ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Koperen Kees

14.30 - 15.30 uur | Trompetgeschal met Jacq!

Onze trompetdocent Jacq Sanders en zijn cursisten geven een knallend concert.

15.45 - 17.00 uur | Musica Mosa

Er vindt een openbare repetitie door ons blokfluitensemble Musica Mosa plaats. Dit ensemble bestaat uit een groep enthousiaste blokfluitspelers die wekelijks repeteren bij Kunstencentrum Venlo onder leiding van Hanne Marie Janse. Zij spelen op verschillende typen blokfluiten (van sopranino tot contrabas) een heel gevarieerd repertoire. Op het programma voor deze middag staat dansmuziek uit de Renaissance, Barokmuziek van Vivaldi en Händel maar ook In the Mountain hall van Grieg, Prayer vor Ukraine, de Teddybears picnic en Limburgse volksmuziek.

Hela zaal

15.00 - ± 16.15 uur | Zeegeheimen

De dansvoorstelling Zeegeheimen wordt gedanst door cursisten van Kunstencentrum Venlo. Er komen allerlei dansstijlen voorbij, van klassiek tot jazz en modern. De choreografieën vormen een leuk en beetje spannend verhaal. Een voorstelling voor het hele gezin dus! De decorstukken en visuals zijn gemaakt door de cursisten van onze afdeling beeldend, waaronder de cursussen Kids & Kunst en Ontdek je eigen tekenhandschrift. Meer weten over de voorstelling en de ticketverkoop? Klik dan hier!

19.00 - 22.00 uur | Podiumdeler*: Forever Young + Sidera + Popshop

De eerste Venlose Podiumdeler is een energieke, avontuurlijke én ontroerende avondrevue waarbij de beste amateurkunstenaars en verenigingen uit de regio Venlo het podium delen. Een afwisselende en leuke voorstelling die bezoekers van 0 tot 100(+) zal aanspreken.

Piepjonge beginners (vanaf 6 jaar), studenten-talenten en zeer ervaren levenskunstenaars (tot ver in de 80) staan vanavond letterlijk naast elkaar op de buun. Zo verrast seniorenkoor Forever Young met energieke rockklassiekers. Sidera, het theatergezelschap voor jongvolwassenen brengt een aantal hoogtepunten uit beroemde musicals. En de verse bandjes van Popshop die zijn ontstaan vanuit een bandcoachingstraject met o.a. Anya Straatman (Vocalshop), Jurek Cruysberg en Wijnand van Groesen debuteren op het grote theaterpodium.

Voor deze avond dienen (gratis!) tickets gereserveerd te worden via de website van Theater de Maaspoort. Zodra de tickets verkrijgbaar zijn, melden we dat hier!

Foyers, 1ste en 2de verdieping

17.00 - ±19.30 uur | modeshow en presentatie modeafdeling

Onze modedocenten Mariëlle van der Schrier en Floor Geerlings laten graag zien wat je kunt leren in hun Duurzaam modeatelier respectievelijk Junior modeatelier. Tussen 17.00 en 17.15 uur tonen jonge cursisten van Junior modeatelier hun zelfgemaakte creaties in een heuse modeshow. Verder staan Mariëlle en Floor bezoekers in hun creatieve modehoek graag te woord en tonen diverse creaties uit hun cursussen. Schuif gerust aan en laat je inspireren voor het nieuwe jaar!

17.00 - 17.30 uur | Opening expositie afdeling beeldend & fotografie

De beeldende afdeling toont het gevarieerde werk van onder andere cursisten schilderen, tekenen en fotografie. Van onderwaterwereld tot ballerina en van textiel tot abstractie, deze expositie geeft een prachtige inkijk in wat er allemaal gebeurt op beeldend vlak binnen de muren van het Kunstencentrum. De expositie wordt geopend om 17.00 uur en is daarna nog te zien tot en met 25 september. Kijk voor de openingstijden op de website van Theater de Maaspoort.

Abstract Schilderen
Tekenen en Schilderen
Masterclass Schilderen
Fotografie Basis
Fotografie Experts

*Podiumdeler | Deze wordt mogelijk gemaakt door het herstel- en innovatieprogramma Cultuurdeler waarmee Kunstencentrum Venlo en de cultuurcoaches de amateurkunstvereniging in de gemeente Venlo ondersteunen.