Goltzius Galerie #44 | Alles op een rijtje | Fotoclub Venlo

30 sep. 2022

Onder de titel: ALLES OP EEN RIJTJE laten leden van Fotoclub Venlo van 6 tot 30 September 2022 fotoseries zien in de Goltzius Galerie in Kunstencentrum Venlo. Deze zijn te zien van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur

Foto’s naast elkaar beïnvloeden elkaar, doordat je als kijker onbewust de indrukken gaat verbinden, die de afzonderlijke foto’s maken. Op die manier kunnen foto’s elkaar aanvullen, versterken en samen een verhaal vertellen dat meer diepgang heeft dan één enkele foto.

Het maken van fotoseries is een bijzondere (en moeilijker) vorm van fotografie. Bij elkaar passende beeldtaal, vorm en voldoende samenhang zijn essentiële elementen daarbij.

10 leden van Fotoclub Venlo werkten in 2021-2022 vijf maanden onder begeleiding van Fotobondmentor Jan Nabuurs aan het ontwikkelen van een eigen fotoserie. Voor sommigen betekende dat, dat ze hun foto’s telkens verbeterden en verfijnden, anderen maakten juist regelmatig een nieuwe serie om het geleerde in de praktijk te brengen.

De ge-exposeerde series geven een interessante dwarsdoorsnede van Fotoclub Venlo. Inmiddels zijn enkele van deze series door de Afdeling Limburg van de Fotobond genomineerd voor deelname aan een landelijke wedstrijd. Een mooi bewijs van kwaliteit!