Goltzius Galerie | Ik mis, dus ik maak

23 dec. 2022

IK MIS, DUS IK MAAK toont hoe kunstbeoefening kan bijdragen aan het verwerken van verlies. Niet alleen het verlies van een dierbare, maar ook van gezondheid of een geboorteland. 'Rouw' is overal en we maken het allemaal mee.

Voor dit project zijn Eva Geutjes en Renée Verberne in gesprek gegaan met zes mensen die elk een eigen verlies meedragen. Deze verhalen zijn door Renée vertaald naar gedichten.

Deze gedichten dienen als basis voor de verschillende afdelingen om nieuw werk mee te creëren. Zo laat de afdeling Dans zich inspireren tot het maken van een aantal bijzondere performances en is de Beeldende afdeling aan de slag gegaan met doeken die zij, naar aanleiding van het gedicht, bewerken en beschilderen. Tijdens dit maakproces ontstaat iets heel moois. De persoonlijke verhalen van cursisten komen naar voren en er worden ervaringen gedeeld. Het schept verbinding en maakt rouw op een laagdrempelige wijze bespreekbaar en minder "eng".

Op 16 december 2022, is er om 19:00 uur een vernissage. Deze avond zal gevuld zijn met diverse optredens van poëzie, muziek, (pianocursisten van Lianne Langen) en dans. De gedichten zullen te horen en te lezen zijn, er is beeldend werk om te bekijken en mensen kunnen zelf ook participeren in een van de kunstwerken.

De expositie is te zien vanaf 21 november t/m 23 december op werkdagen van 09:00 tot 20:00 uur.

De expositie sluit op maandag 5 december om 17:00 uur i.v.m. Pakjesavond! Het gebouw zal dan gesloten zijn.

Aangeboden door Eva

Eva Geutjes

Beeldend kunstenaar

Eva Geutjes (Arnhem,1989), behaalde in 2015 haar Bachelor in Painting aan de HKU in Utrecht en werkt sindsdien als zelfstandig... Lees meer