NIEUW | Percussie (Latin)

Duncan Tilmans

Docent drums, percussie en slagwerk

Na zijn entree vorig seizoen, blijft Percussie (Latin)​ van onze docent Duncan Tilmans​ een pareltje om te noemen.

Percussie hoor je vooral in Caribische, Braziliaanse en Afrikaanse muziek. Maar deze slagwerkinstrumenten zoals conga’s, bongo’s, cowbell en shakers komen ook in Westerse muziek veel voor. Je bespeelt ze meestal met je handen en soms ook met stokken. Ze zijn de hartslag van de latin muziek die zorgen voor de puls, opzwepende ritmes en energie! In de popmuziek zorgen ze vaak voor sfeer of extra peper.

Bij Latin percussie werk je samen met Duncan Tilmans aan GROOVES (verschillende ritmes die je kunt meespelen op je lievelingsnummers), FILLS (ritmevariaties en onderbrekingen als overgang tussen bijv. couplet en refrein), TECHNIEK (handtechniek zoals slap, muffle en open toon, stokhouding, snelheid, hand- en voetcoördinatie, roffels, paradiddles enz,). Noten leren lezen, improviseren of een congasolo leren spelen kan natuurlijk ook.

Klinkt jou dit als muziek in de oren meld je dan aan voor een gratis proefles!

Specificaties

  • Diverse
  • Diverse
  • 6-12 jaar, 12-20 jaar, 21-34 jaar, 35-49 jaar, 50-64 jaar, 65+ jaar
  • Start op: 5 sep. 2022
  • Vanaf € 226,00

Aangeboden door Duncan

Duncan Tilmans

Docent drums, percussie en slagwerk

Duncan is afgestudeerd aan Conservatorium Maastricht voor Drums pop/jazz en voor Klassiek slagwerk aan Conservatorium Tilburg. Daarna heeft hij veel... Lees meer