Exposities in Venlo

Expositie

Nu de pandemie stapsgewijs pas op de plaats maakt ontluikt in Venlo een cultureel charme offensief. Maar vlaggen zijn niet voor niets opgepoetst en sfeerplaatjes op social media worden niet zomaar dagelijks ververst. Het gaat namelijk om de inhoud en aan bijzondere exposities in Venlo geen gebrek!


Bijzondere tentoonstellingen
Cultureel Venlo maakt anno zomer 2021 een inhaalslag met verlengde exposities in het Limburgs Museum, waaronder een mini expositie over de Passiespelen. Véél meer Passiespelen, kunst en cultuur vind je bij tentoonstellingen in Keramiekcentrum De Tiendschuur en het Limburgs Schutterij Museum.

Cultureel erfgoed
Liefhebbers van schilderijen, beelden, diorama’s, fotografie, textiel, keramiek en cultureel erfgoed komen daar dit jaar en in 2022 volop aan hun trekken. Op steenworp afstand ligt het Missiemuseum. Eenmaal voorbij De Beer gaat er daar een wereld voor je open. Letterlijk.

Nieuw museum in Venlo
Het groot Venloos cultureel offensief krijgt een langverwachte apotheose als binnenkort de deuren van het nieuwe Museum van Bommel van Dam weer open gaan. Cultuur minnend Venlo hoeft geen roze (duik)bril op te hebben om alvast op te scheppen over spraakmakende moderne kunst midden in hun stad.

Natuur in de gemeente Venlo
Nog héél even en ‘zoomen’ doen alleen nog maar de bijen in het Jochumhof, de Kasteeltuinen en het vers ingezaaide museumpark.