Angelo Martinus

Kwartiermaker Urban

De gemeente Venlo signaleerde net als veel andere steden dat Urban Culture een steeds prominenter onderdeel van onze samenleving en (jongeren)cultuur aan het worden is. Maar ze stoeit meteen met de vraag van wat urban nou precies is, waar is er behoefte aan vanuit deze community en welke rol kan de gemeente Venlo daarin spelen?


En daar komt Angelo Martinus in beeld. Gesterkt door 20 jaar ervaring in het werken met straatculturen gaat hij aan de slag als verbinder en aanjager tussen de verschillende teams binnen de gemeente Venlo, de bestaande culturele infrastructuur en natuurlijk de urban community in Venlo. Samen met deze partijen ontwikkelt hij een beter beeld van de potentie van urban culture voor Venlo en de regio en op welke wijze de gemeente Venlo daar het beste een bijdrage aan kan leveren.

Urban in Venlo

Straat- en jeugdcultuur leeft in Venlo. De afgelopen jaren kende al menig urban-hoogtepunt, van de Wu Tang Clan's Ghostface Killah + Killah Priest in Grenswerk en The Ruggeds in de Maaspoort tot Candy naar de Spelen en de Europees Kampioenen streetdance.

Lees hier meer inspirerende verhalen uit de Venlose streetculture: