Bart Vrijdag ft. Jop Dorris

Bart Vrijdag ft. Jop Dorris - Searching

Gitarist en songwriter Bart Vrijdag lanceerde begin maart 2021 zijn eerste single ‘Searching’ die hij samen met Jop Dorris schreef.

(c)Foto: Leon Vrijdag


Bart is een gedreven ‘jonge hond’ die je kent uit bluesrockband The Daffodils en met de vastelaovend speelt in de Herfshane Band. Jop komt uit de hoek van de ballads, country en singer-songwriter.

Bart over het project: “Jop was net terug van zijn reis uit Amerika toen hij in café take five eigen songs presenteerde die hij tijdens zijn reis door Amerika geschreven had. Uiteraard stond ik in het publiek en toen wist ik zeker dat ik graag met hem iets wilde gaan schrijven. Een paar maanden later heb ik hem toen benaderd om samen iets te gaan schrijven en hij was meteen enthousiast! Toen zijn we een paar keer bij elkaar gekomen en hebben we 2 liedjes geschreven. Er gaat namelijk nog een single komen.”

Rik Vercoulen (drums) & William Daelemans (bass & keys) werden als ritmesectie toegevoegd aan het project. Opnames vonden plaats bij Rumah Recordings waar studioeigenaar Bram Rutten de mix en mastering deed. De clip is gemaakt door Niels Winter, die we dan weer kennen van Kwante Hippe, de wereld is klein, en het resultaat is mooi.