Cultuurdeler Venlo

Cultuurdeler Venlo is het corona herstel- en innovatieprogramma voor en door amateurkunstverenigingen in de gemeente Venlo. Cultuurdeler is een initiatief van de Cultuurcoaches vanuit Kunstencentrum Venlo. De Cultuurdeler bestaat uit een aantal onderdelen, van kennissessies over fondsenwerving en projectplannen schrijven tot projecten met cultuurmakers. Belangrijk onderdeel van de Cultuurdeler is een collectieve promotiecampagne om het rijke culturele verenigingsleven in de gemeente Venlo onder de aandacht te brengen. In de campagne spelen de leden van de verschillende verenigingen de hoofdrol. Twee keer per week staat er een vereniging in de spotlights. Met dank aan fotograaf Constance Jentjens voor de mooie fotoreportages.

Onderstaande overzicht groeit de komende weken tot een aansprekend overzicht van vele honderden mensen die samen én met passie de kunsten beoefenen.

Vocaal Ensemble Quint

Quint is een koor dat de lat hoog legt en onderscheidend is door een mix van klassieke en lichte muziek. Het koor zet met een jonge uitstraling en een groot saamhorigheidsgevoel een verrassende presentatie neer.


Venloos Symfonie Orkest

Het Venloos Symfonie Orkest, opgericht in 1915, is het enige amateur symfonieorkest in Groot-Venlo.


Popkoor The Inspiration

Popkoor The Inspiration is een swingend koor dat popmuziek uit de jaren '70 en '80 zingt. Ze repeteren in Blerick.


Jeugdharmonie St. Caecilia Blerick

Jeugdharmonie St. Caecilia is de levendige jeugdafdeling van Harmonie St. Caecilia Blerick, opgericht in 1907.


Venloos Ald

Venloos Ald is de gezellige toneelclub die is ontstaan uit de toneelcursussen voor 55-plussers zoals ze sinds enkele jaren in Theater de Garage worden gegeven.


Fanfare Velden

Fanfare Velden is een leuke en actieve vereniging uit Velden. Met een fanfare en drumband is er voor elk wat wils.


Animo Happy Voices

Het Belfeldse koor Animo Happy Voices bestond in 2020 al 55 jaar. Helaas konden ze door het coronavirus het theaterconcert ook in 2022 niet uitvoeren. Ze werken nu vol enthousiasme toe naar hun 60-jarig jubileum.


DrumBeatZ

DrumbeatZ is opgericht in December 2014. Een groep enthousiaste liefhebbers van slagwerkmuziek gingen samen aan de slag.


Drumband Velden

Herrie? Kabaal? Lawaai? Zeker niet! Het zijn 20 slagwerkers van de Veldense Drumband die onder leiding van Jelle Overheul laten zien én horen wat drumbandmuziek is.


Vocal Group Joy

Joy’s repertoire bestaat uit gospel, Afrikaans, populair klassiek en pop. Joy heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Joy zoekt ook steeds nieuwe uitdagingen.


Musical Stella Duce

tichting Musical Stella Duce geeft jeugd en volwassenen de kans om kennis te maken met zang, dans en toneel.


Gemengde zangvereniging Vivente

De Gemengde zangvereniging Vivente is een koor dat een zeer breed repertoire van muziek zingt, met een hoofdaccent op geestelijke muziek. Het koor bestaat momenteel uit 42 dames en heren van allerlei leeftijden. In 2015 vierde het koor zijn 50 jarig bestaan.