Cultuurregio NML

Wortels in de regio

In het noorden van Limburg bloeit en broeit cultuur. Vruchtbare grond voor talent uitgroeiend tot over de de landsgrenzen, maar met sterke wortels in de regio. Makers krijgen er de ruimte, voor ieder talent is er een podium.


De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert, ondersteund door de Provincie Limburg.

Samen met het culturele veld werkt de Cultuurregio aan het versterken van de zichtbaarheid, het productie­klimaat en de (talent)ontwikkeling van het rijke culturele aanbod in de regio. Ze helpen talenten, van professional tot amateur, om zich verder te ontwikkelen en organisaties om zich beter te presenteren. Ze stimuleren culturele instellingen en cultuurmakers om meer samen op te trekken en op die manier aansprekende producties neer te zetten. Dit doen ze bottom-up, op basis van concrete vragen, behoeften en wensen uit het veld. Aanhaken of meer weten? Neem dan vooral contact op!