De belofte van 24 | Adem Theater

Stichting ADEM Theaterproducties, opgericht tijdens de coronaperiode, heeft als missie bezoekers in het theater op adem te laten komen. Met 'mentale gezondheid' als centraal thema, creëert de stichting vernieuwende theatershows die echte verhalen van mensen belichten. Hun eerste productie, 'ADEM voor de zorg', was een landelijk succes, bedoeld om zorgmedewerkers te ondersteunen.  

In 2023 lanceerde de stichting de theatershow 'Opgelucht', een voorstelling met humor en livemuziek, gericht op een breed publiek. Deze show wordt ingezet door bedrijven en organisaties als mooi cadeau aan medewerkers of om aandacht te geven aan thema’s als vitaliteit en veerkracht. ADEM's unieke aanpak betrekt de doelgroep actief in het maakproces, waardoor de voorstellingen grote mate van herkenbaarheid in zich hebben.  

De belofte voor 2024 van ADEM is het stimuleren van het gesprek over een ieders psychische gezondheid en het bevorderen van mentaal welzijn. De stichting streeft ernaar om een vaste waarde in het cultuurlandschap te worden, met een focus op innovatief theater dat mentale gezondheid aankaart. Hun toekomstige projecten omvatten voorstellingen voor diverse doelgroepen, waaronder jeugdzorg, studenten, scholieren, onderwijspersoneel en senioren. “

Iets zien van OPGELUCHT? Ga dan naar www.ademtheater.nl/trailer

Adem Theater