De belofte van 24 | Club Lam

Club Lam, het nieuwe huisgezelschap van de Maaspoort in Venlo, is een theatergezelschap dat zich richt op het herschrijven van de geschiedenis vanuit een vrouwelijk perspectief. Opgericht in 2018, daagt het gezelschap traditionele beelden van vrouwelijkheid uit met humor en maatschappijkritiek. Hun doel is om bewustzijn te creëren over genderongelijkheid in verschillende domeinen, waaronder de gezondheidszorg, seksualiteit en politiek.

Marloes IJpelaar

Het gezelschap, geleid door artistiek leider Marloes IJpelaar, schrijft en speelt eigen teksten die bijdragen aan een diverser theaterlandschap. Ze benadrukken de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de kunst en pleiten voor meer vrouwelijke schrijvers en divers samengestelde teams.


Club Lam's werk is bedoeld voor een breed publiek, variërend van jongeren tot volwassenen, en streeft ernaar om door middel van hun voorstellingen, podcasts, exposities en online content bewustzijn te creëren over genderverschillen. Club Lam is trots op de omarming door de gemeenschap van Venlo en samenwerkingspartners zoals Aangenaam en House of Confetti.

Hun belofte voor 24 is om een positieve impact te maken en mensen te verbinden door kunst, terwijl ze belangrijke maatschappelijke thema's aan de orde stellen.