De belofte van 24 | FLUJAS

FLUJAS Collectief, een recent opgericht initiatief door Noord-Limburgse makers, is een bottom-up, artist-run en multidisciplinair platform dat zich inzet voor professionele makers in de regio. Geïnspireerd door de Germaanse hoofdman Flujas, die de regio bijna 2000 jaar geleden leven inblies, ziet FLUJAS de potentie van Noord-Limburg om cultureel te bloeien. Het collectief richt zich op het verbinden en ondersteunen van makers, het bieden van ruimte voor autonomie en experiment, en het ontwikkelen van de zakelijke kant van het kunstenaarschap.

Vanaf 1 januari 2024 start FLUJAS met het organiseren van activiteiten, open calls, presentaties en bijeenkomsten voor professionele makers uit alle disciplines. Een geplande werkweek in het voorjaar van 2024 biedt makers de kans om samen te experimenteren en nieuw werk te creëren. Daarnaast zullen er gesprekken, lezingen, workshops en meester-gezeltrajecten worden georganiseerd.

De belofte van FLUJAS voor 2024 is om een broedplaats en landingsbaan te zijn voor professionele makers in Noord-Limburg, het makersklimaat te versterken, makers zichtbaar te maken en de bloeiende kunstsector van de regio met trots te tonen.

https://www.instagram.com/flujascollectief

FLUJAS