De belofte van 24 | Sjors Bindels

Sjors Bindels werkt sinds januari 2021 als curator voor museum van Bommel van Dam. Opgeleid als beeldend kunstenaar speelt hij een belangrijke rol in het dialoog tussen kunstenaar en kunstinstelling. Daarnaast als geboren en getogen Venlonaar heeft hij een oog voor de makers in de stad en de regio.   

De importantie van kunst en cultuur voor de groei van een stad en een gezonde leefomgeving mag nooit onderschat worden, wat de politieke tendens van het moment dan ook mag zijn. Alles om ons heen is ooit ontstaan uit creativiteit. Des te beter de bodem voor de ontwikkeling ervan, de mooier, positiever en bruisender de stad en haar inwoners zullen zijn. Daar wilt Sjors voor staan en dat kan hij niet alleen. De stad, haar inwoners, de makers, de mede-mogelijkmakers en al hun mede-mede mogelijkmakers maken dit immers mogelijk.  

Zijn belofte voor 2024 is dat hij zich gaat inzetten voor een betere plek, positie, podium en aandacht voor deze startende en gevestigde culturele makers in de stad Venlo en de bredere regio. Dat wij met z’n allen aan een sterk en belangrijk platform kunnen werken en bouwen. Een waarop wij een gemeenschap kunnen vormen, vooral belangrijk in een tijd van toenemende individualiteit en polarisering.

Sjors Bindels