De brieven van Mia

De brieven van Mia

Actuele voorstelling over wat oorlog met je doet “De brieven van Mia” in De Maaspoort
Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Maar wie was ze precies? En wat is er met haar gebeurd?
Maandag 16 mei 2022 om 12.30uur


Actuele voorstelling over wat oorlog met je doet “De brieven van Mia” in De Maaspoort
Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Joodse Isa Cohen. Voor ze het weet zit ze middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Maar wie was ze precies? En wat is er met haar gebeurd? We volgen dit verhaal door de ogen van een oude Joodse man en een jong Syrisch meisje, die zelf net gevlucht is voor de oorlog. Langzaamaan ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen. Samen proberen zij het mysterie van de kist vol brieven uit de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen.

De Brieven van Mia, gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, gaat over wat oorlog met je doet en is een spannende, muzikale zoektocht naar een gedeeld verleden. George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen. Het gezelschap maakte eerder o.a de succesvolle voorstellingen Woestijnjasmijntjes, de George & Eran lossen de wereldvrede op trilogie en George & Eran worden racisten.
NRC ★★★★ | “George & Eran Producties is in korte tijd uitgegroeid tot een van Nederlands beste gezelschappen.”

Maandag 16 mei 2022 | 12.30 uur
Hela zaal
Kosten: Leerling: € 5,50 – 1 begeleider per 10 leerlingen gratis
Groep: 6, 7 & 8
Kosten: Leerling: € 5,50 | 1 begeleider per 10 leerlingen gratis
Een voorstelling bezoeken? Reserveer via kids@maaspoort.nl en bereid leerlingen voor met de lesbrief voor een theaterbezoek.