De Nieuwe Golf

Fluisterende klanken, discolichten en een zoektocht naar geluk.

De Nieuwe Golf bestaat uit Babs van Bree, Kim van Dijk, Ankie Houben, Edwin de Klein en Willem Suilen (foto). Een project van vijf pas afgestudeerde Noord Limburgse makers uit verschillende kunstdisciplines. Zaterdag 9 april om 12.00 uur opent hun expositie 'Fluisterende klanken, discolichten en een zoektocht naar geluk' bij Museum van Bommel van Dam.


De afgelopen maand hebben deze jonge makers zich beziggehouden met het thema licht en donker. Vanuit de eigen kunstdiscipline reageerden ze telkens op elkaars werk, waardoor nu meerdere multidisciplinaire objecten te zien zijn. Een samensmelting van beeld en geluid.

Neem tot 16 april een duik in deze verfrissende expositie en laat je onderdompelen door De Nieuwe Golf op de zolder van museum van Bommel van Dam.

Museum van Bommel van Dam, Poppodium Grenswerk en Filmtheater de Nieuwe Scène nodigden recent vijf onlangs afgestudeerden van creatieve opleidingen uit om een maand lang te werken aan een eigenzinnig publieksprogramma op verschillende plaatsen in Venlo. Gedurende de maand maart krijgen ze een eigen werkplek op de zolderverdieping van museum van Bommel van Dam. Hier werken ze samen aan een vernieuwend programma, een onalledaagse activiteit of een verrassende interventie waardoor zij mensen die van nature niet in aanraking komen met kunst en cultuur weten te prikkelen. De duur en inhoud ervan bepalen ze helemaal zelf, wel stellen we de voorwaarde dat het programma multidisciplinair wordt en op minimaal vier locaties plaatsvindt.