Game on Nieuwe Helden

Gratis urban voorstelling in Grenswerk

Wat zou je doen wanneer je merkt dat je er alleen voor staat? Trek je je terug of ga je ‘all-in’? Het is vallen en opstaan. GAME ON! Het leven als spel, met een club creatieve jongeren in de hoofdrol. Alleen al van de titel spat de energie af, maar van de show straks helemaal! GAME ON is de allereerste urban theatervoorstelling van Nieuwe Helden 077 Venlo.


De voorstelling, die onder begeleiding van een aantal professionele coaches door de jongeren zelf is gemaakt, is gratis te zien op vrijdag 30 juni om 19.30 uur in Grenswerk Venlo.

Als het aan de coaches en jongerenwerkers in Venlo ligt kan de eerste editie van Nieuwe Helden 077 nu al niet meer stuk. Brohlin Coumans (spoken word), Quensley Coster (breakdance), Romène Tomlow (dans), Irving Schuurman (muzikant, producer), Janet Schreurs (theater), Vincent Perriëns (artwork), Quincey Jamlean (breakdancer), Joep Schreurs (assistent coach breakdance), Ilisias Leupen (assistent coach rap) en Maurice Walda (jongerenwerk) zijn stuk voor stuk enthousiast over het creatieve goud dat ze aan het delven zijn in Venlo.

De Venlose deelnemers aan het gratis urban ontwikkelingsprogramma voor jongeren laten in GAME ON zien dat ze kunnen dansen, rappen, breakdancen, muziek en beats kunnen maken, teksten kunnen schrijven, theater kunnen spelen én daarbij goed en met super veel plezier samenwerken. Jongeren worden uitgenodigd om vanuit hun eigen verhaal en ervaringen te laten zien en horen hoe ze naar heldendom kijken. In het echte leven is het niet altijd makkelijk om in 'the game' te blijven en gaat dit met vallen en opstaan.

Urban en hiphop in Venlo

Venlo kent veel kunstenaars, dansers en muzikanten die zich bezighouden met jongerencultuur. Lees hier enkele van hun verhalen: