Geef een geluksmoment

Onvergetelijk Limburgs Museumtafel

Een onvergetelijk geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen: dát is wat de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel teweegbrengt. Help jij ons mee om dit in heel Limburg te realiseren? Geef dan een geluksmoment cadeau!

We leven in een bijzondere tijd, en ik mail je dan ook over een heel bijzonder project vanuit het Limburgs Museum: de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel. Voor mensen met geheugenproblematiek, zoals dementie, is het vaak niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan het Limburgs Museum en deel te nemen aan de rondleiding die speciaal voor hen en hun dierbaren is ontwikkeld (Onvergetelijk Limburgs Museum). Zeker in deze onzekere coronatijd. Daarom komen wij graag naar hen toe met onze Onvergetelijk Limburgs Museumtafel. Het Limburgs Museum is er immers voor alle Limburgers!

Via deze draagbare digitale tafel kunnen bewoners van Limburgse zorginstellingen – samen met onze rondleiders – objecten uit onze collectie ontdekken. Ondersteunende vragen, muziek- en beeldfragmenten en zintuiglijke prikkels zorgen ervoor dat er verhalen en herinneringen naar boven komen en mooie gesprekken ontstaan. Zo kunnen we de bewoners plezier, herkenning én verbinding bieden. Een echt geluksmoment!

Wij willen drie extra exemplaren van de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel aanschaffen en onze rondleiders een jaar lang met deze digitale tafels op pad sturen door heel Limburg. Daarom zijn we een crowdfundingcampagne gestart! Én: ik denk dat er ook voor jou een mooie tegenprestatie tussen zit. Help je mee om bewoners met geheugenproblematiek in Limburgse zorginstellingen een onvergetelijk geluksmoment te bezorgen?