Geef kleur aan je wijk

Geef kleur aan je wijk!

Samen met méér dan 1000 kinderen, van vier scholen in Vastenavondkamp, Klingerberg en Op de Heide, geef jij kleur aan jouw wijk! Hoe tof is dat!? Ook de komende weken moet iedereen nog thuis blijven en is er buiten niet zo veel te doen. Beetje saai of niet? Met deze actie kunnen we de buurt toch wat opvrolijken! Je doet het in je eentje, maar toch ook met elkaar. Ga gelijk aan de slag! Geef samen kleur aan je wijk!Psssst.
De eerste inzendingen stromen binnen. Bekijk ze hier voor inspiratie


OOK MEEDOEN?
Makkie! Van school heb je een Geef Kleur pakket gekregen met daarin alles wat je nodig hebt. Ontdek de kunstenaar in jezelf! Iedere week krijg je een nieuwe creatieve uitdaging met daarbij de belangrijkste materialen en een lesbrief. Hierin staat stap voor stap wat de bedoeling is. Maar doe vooral wat je zelf mooi vindt!

WAT?
Stel je voor: meer dan 1000 raamgedichten, collages achter ramen en stoepkrijttekeningen. Over een paar weken een zee van bloemen. Nog nooit is je buurt zo kleurrijk geweest! Van alle inzendingen maken we een digitale kaart zodat iedereen er langs kan wandelen of ! etsen. Houd afstand van elkaar! Check vanaf 15 april de digitale kaart en de foto’s van alle inzendingen op deze site.


WANNEER?
Je hebt elke keer een week om aan je uitdaging te werken en dat vier weken lang! Hier zie je wanneer welke uitdaging aan de beurt is.

  1. Woensdag 08 t/m dinsdag 14 april: maak een raamgedicht
  2. Woensdag 15 t/m dinsdag 21 april: collagekunst
  3. Woensdag 22 t/m dinsdag 28 april: stoepkrijtmuseum
  4. Woensdag 29 april t/m dinsdag 5 mei: de bloemenbom.

EXTRA!
Een aantal kunstenaars uit onze gemeente gaan ook aan de slag. Ze maken voorbeelden op plekken bij jou in de buurt. Wannéér en hoe ze dat doen lees je binnenkort op deze pagina en op www.facebook.nl/cultuurinvenlo

EXTRA! EXTRA!
Deel je een foto van je werk door het te mailen naar geefkleur@cultuurimpulsvenlo.nl. Vergeet niet je naam, leeftijd, adres, naam van de school en je groep te vermelden. Je werk komt dan op de digitale kaart en wie weet win je ook nog een prijs!? Belangrijk: check de uiterste inleverdatums!

Ga snel aan de slag met de eerste uitdaging! Veel plezier met Geef Kleur aan je wijk!!

DOWNLOAD HIER DE OPDRACHTEN VAN GEEF KLEUR AAN JE WIJK

Het project is een initiatief van Cultuurimpuls Venlo in samenwerking met Kunstencentrum Venlo, Bibliotheek Venlo, Incluzio, VenlopoëZiet en VenloPartners. Deelnemende scholen zijn Obs. Harlekijn, Bs. De Klingerberg Bs. Mikado en Ojbs. De Toermalijn.