Geronimo Snijtsheuvel

“Ik kom uit een muzikale familie en kreeg op mijn derde de eerste pianolessen van mijn vader. Jaren deed ik er alles aan om de beste te zijn achter de piano. Pas een paar jaar geleden ben ik me gaan afvragen waarom ik eigenlijk doe wat ik doe. Waarom wil ik zo graag muziek maken? Het gaat me inmiddels helemaal niet meer om uitblinken. Ik ben nu vooral bezig met het creëren van een bepaalde sfeer. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk in te spelen op de reacties van mijn publiek. Geen enkel optreden is daarom hetzelfde. Als ik voor anderen speel merk ik dat er een bijzondere energie loskomt. Mensen zijn soms net gesloten bloemen die pas opengaan als ze muziek horen. Pas op dát moment komen hun emoties los. Als muzikant speel je daarbij een hele belangrijke rol.


Muziek als cadeau

Ik kan me nog goed herinneren op welk moment ik me voor het eerst bewust werd van die rol. Dat was toen ik via via hoorde over een mevrouw die ernstig ziek was. Ze had niet lang meer te leven en had tegen haar naasten gezegd: ‘op het moment dat ik sterf wil ik Geronimo horen spelen. Met zíjn muziek wil ik de wereld verlaten.’ De mevrouw kende mij via sociale media en had allerlei albums geluisterd waarop ik meespeel. Ik kende haar niet. Voor het eerst realiseerde ik me wat voor geschenk mijn muziek voor een ander kan zijn. Ik schreef muziek voor haar die ze heeft geluisterd op haar sterfbed en sindsdien zie ik muziek maken als een cadeau waar ik anderen blij mee kan maken. Niet langer als iets om de beste in te willen zijn.


De laatste jaren componeer en speel ik veel in de trance-scene. Trance is elektronische muziek met melodische, soms klassieke elementen. Tijdens een optreden in Bangkok leerde ik DJ Ferry Corsten kennen en via hem leerde ik DJ Armin van Buuren kennen. Ik ben Armin en zijn zoon pianolessen gaan geven. In juni 2022 stond ik samen met Armin vijf keer in Ziggo Dome. Ik ben het gewend om in grote stadions te spelen maar deze shows met Armin waren extra bijzonder omdat ik ook verantwoordelijk voor het orkest-arrangement van het nummer ‘Feel Again’, de thema-track van de show. ‘Feel Again’ gaat over de manier waarop Armin een moeilijke periode in zijn leven heeft ervaren als artiest.

Zelf heb ik in coronatijd veel gestudeerd en gecomponeerd. Ik kreeg in Theater de Maaspoort de unieke kans om op hun vleugel mijn eigen muziek te maken. Dit gaf me de ruimte om allerlei creatieve dingen te doen en dat viel blijkbaar op bij anderen. Van mijn publisher kreeg ik de middelen om een nieuw album op te nemen waarvoor ik bekende trance-tracks in mijn eigen, meer klassieke stijl kon opnemen. Hierbij kreeg ik de kans om samen te werken met fantastische musici in studio’s zoals Wisseloord in Hilversum en Abbey Road Miami. Vanaf de zomer van dit jaar ga ik singles releasen van dit album.

Componeren en op het podium staan geven me een geweldig gevoel. Toch zou ik niet kunnen leven zonder les te geven. Ik vind het heel mooi om door te kunnen geven wat ik al die jaren heb geleerd. Niet alleen de theorie en technieken: ook de persoonlijke ontwikkeling die hoort bij het leren muziek maken. Denk aan het vermogen om creatief te denken, het werken aan zelfvertrouwen, goed luisteren en het werken aan discipline. Álles wat je leert van muziek maken kun je toepassen in je dagelijks leven. In je vriendschappen, in liefdesrelaties, op school, in je werk of in ondernemerschap.”