Hamlet in de Jacobskapel

Op 2 en 3 mei brengt het Venlose literatuurproject Luc leest een avond over Hamlet, het toneelstuk van William Shakespeare. Luc Verhaegh, Viola van de Sandt en Sef Joosten brengen in de Jacobskapel scènes uit het stuk, vertellen de bezoeker over de historische en culturele context van het werk en het belangrijkste: maken de prachtige theatertekst beschikbaar voor een breed publiek.

Met minimale middelen, maar met maximaal effect, poogt Luc leest schrijvers, theatermakers, literaire teksten, toneelwerken en meer toegankelijk te maken door op een aanstekelijke manier het publiek mee te nemen op reis door de literatuurgeschiedenis.

HAMLET?

Hamlet is een knotsgek en spectaculair stuk over een prins die wraak wil nemen voor de moord op zijn vader begaan door zijn oom Claudius. Claudius trouwt ook nog eens met Hamlets moeder... reden voor veel Shakespeariaans drama!

Hamlet heeft een complex en modern karakter en is een vat vol tegenstrijdigheden. Des te meer reden om hem weer aan het woord te laten!

DATA:

  • 2 mei Jacobskapel (20.30 uur)
  • 3 mei Jacobskapel (20.30 uur)

Luc leest

Luc leest creëert vrijplaatsen voor literatuur, theater en poëzie. Luc Verhaegh (1990) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en streek een aantal jaar geleden neer in Venlo en ontplooit hier allerlei verschillende culturele projecten. Hij is eigenaar van onderwijsbureau Luc helpt met huiswerk dat onder andere ook literatuur ontsluit voor jongeren.