IkToon Kunst van iedereen

Cultuur in Venlo, het platform van de Venlose cultuurcoaches van Kunstencentrum Venlo besteedt dit jaar in het kader van IkToon met een foto-optocht coronaproof aandacht aan de amateurkunsten in de gemeente Venlo. In de gehele maand juni zullen dagelijks, 30 dagen lang, portretten van Venlose amateurkunstenaars worden gepubliceerd.


WAT IS IkToon?
Ieder jaar tonen duizenden creatievelingen verspreid over ruim honderd gemeenten hun kunsten. Van beeldhouwen tot muziek maken en vloggen. De campagne ‘iktoon – kunst van iedereen’ heeft als doel de samenleving te enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. En om hun kunsten te delen.

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar is met de iktoon-campagne verandering in gekomen. Heel Nederland is in de maand juni het podium van alle amateurkunstenaars. Al vijf jaar lang laten we met elkaar zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn. En hoe creatieve activiteiten zorgen voor ontmoeting en verbinding. Iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht je herkomst, beperking, sociaaleconomische status en vorm waarin je het doet. Kunst is van iedereen!

Doe mee met IkToon!

Aansluiten bij de activiteiten rondom IkToon en de maand van de amateurkunst in Venlo? Neem contact op met de Venlose cultuurcoaches via www.cultuurinvenlo.nl. Als coördinatoren van IkToon in de gemeente Venlo helpen zij je op weg!