Jedrek Nadobnik

Jedrek Nadobnik

Met bekende acteurs als Huub Stapel en Chantal Janzen en regisseurs/producenten als Ben Verbong, Rob Lücker en Pieter Kuijpers was Tegelen altijd al een belangrijke voedingsbodem voor filmtalent. Nieuwste ster aan het firmament is Jedrek Nadobnik. Deze jonge filmmaker werkt momenteel aan een indrukwekkende documentaire over kunstenaar André Wiehager.


De documentaire die Jedrek maakt over de terminaal zieke André Wiehager is zijn derde documentaire. Het productieproces van deze film maakte veel indruk op hem: "Ik heb nooit zo'n intieme film mogen maken waarbij ik bij iemand zo in het privéleven drong. Door met André vrijwel iedere avond te bellen tijdens het maakproces en het over de filosofie en het leven van de kunst te hebben, heeft hij mij de inspiratie en kracht gegeven om van elk moment te genieten en te blijven lachen. Want het kan allemaal zo voorbij zijn."

Op 17 april 2022 gaat de film op Omroep Venlo in première. Daarna is hij zes weken lang te zien bij Museum van Bommel van Dam. De film maakt daar onderdeel uit van de eerste grote solo-expositie van André genaamd 'See you in heaven.'