Jop Dorris

Crowdfundingsactie

De Venlose songwriter Jop Dorris is een crowdfundingsactie begonnen om zijn eerste album te kunnen financieren. Op dit album zal de countryartiest onder andere gaan samenwerken met een aantal songwriters uit de Verenigde Staten.


De 26-jarige Jop Dorris is een opkomende artiest uit Venlo die al eerder een aantal singles uitbracht en door Poppodium Grenswerk verkozen werd voor het traject ‘De Studio Roept’. Bij Omroep Venlo vertelde Jop eerder over zijn muzikale reizen naar Nashville en speelde hij onder andere meermaals in de talkshow Nedinscoplein.

Nu gaat hij geld ophalen om zijn debuutalbum te kunnen verwezenlijken: ‘Dit project voelt voor mij als nu of nooit en het juiste moment is hier’, stelt Jop. Nu de muziekscène weer aan lijkt te trekken wil Jop zich dan eindelijk gaan presenteren aan het grote publiek. ´Na twee reizen naar de Verenigde Staten om muziek te schrijven en met een aankomende zomer vol festivals in het achterhoofd ben ik er klaar voor´, zegt hij tegen Omroep Venlo.

Op zijn eerste album wil de artiest gaan voor een ‘persoonlijke maar herkenbare’ sound binnen het pop- en countrygenre. Voor de opnames van de songs zal Jop Dorris zich wenden tot het eveneens Venlose Rumah Recordings, dat in 2022 opnieuw werd genomineerd in de sector ‘Beste Muziek Organisatie’ voor de Limburgse Popprijs.