Karin Hover

Karin Hover

De Arcense Karin Hover bedenkt en schrijft verhalen zolang ze haar herinneren kan. Overal ziet ze een verhaal in: "Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben en een historisch gebouw bezoek, stel ik me altijd voor wat er zich gedurende de voorbije eeuwen allemaal heeft afgespeeld."


"Toen ik jong was vertelden mijn vader en zijn familie altijd spannende verhalen over de Tweede Wereldoorlog en het verzet. Dit zal wel bijgedragen hebben aan mijn fascinatie voor geschiedenis.

Ik bedenk en schrijf verhalen zolang ik me herinneren kan. Overal zie ik een verhaal in. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben en een historisch gebouw bezoek, stel ik me altijd voor wat er zich gedurende de voorbije eeuwen allemaal heeft afgespeeld.
Toen ik jong was vertelden mijn vader en zijn familie altijd spannende verhalen over de Tweede Wereldoorlog en het verzet. Dit zal wel bijgedragen hebben aan mijn fascinatie voor geschiedenis.
Door mijn werk bij een hogeschool kom ik vaak in aanraking met internationale studenten. Ik heb enorm respect voor ze en hun durf om op zo’n jonge leeftijd een halve wereld verder te gaan studeren.
De keuzes die mensen maken en de invloed daarvan op hun leven vind ik ontzettend boeiend. Dit gegeven speelt vaak een hoofdrol in mijn boeken.

Hoewel ik al schrijf sinds mijn vroege jeugd, heb ik pas vorig jaar de stap gezet om een boek uit te geven. En eerlijk gezegd was ik te eigenwijs om het bij reguliere uitgevers te proberen, ik wilde het in eigen beheer uitgeven en zelf de regie in handen houden.
Als eerbetoon aan mijn veel te vroeg overleden vader schrijf ik onder mijn meisjesnaam Hover.

Vorig jaar heb ik mijn eerste boek ‘Shamrocks en regenbogen’ op de markt gebracht. Zoals de titel doet vermoeden speelt het zich af in Ierland. Ook Limburg en de Euregio komen voorbij in het verhaal van Evi die naar Ierland vertrekt.

Een paar maanden geleden kwam het tweede boek uit: ‘Maggie’s strijd’. Ook weer over een Nederlandse, maar nu een verhaal over de Eerste Wereldoorlog en de Ierse strijd om de onafhankelijkheid. Een ontzettend boeiende, maar duistere bladzijde uit de geschiedenis van dit mooie land. Momenteel werk ik aan een vervolg hiervan.

Het verleden is enorm interessant; door je daarin te verdiepen krijg je een beter inzicht in de cultuur en gewoontes van een land. Ook in dat van je eigen land.
Voorlopig zijn er nog genoeg onderwerpen te ontdekken!"

Nog meer cultuur in Venlo

Lees ook deze verhalen: