Karlijn I

Stadsprinses Karlijn van Kruchten

Theatermaakster Karlijn van Kruchten zorgde in aanloop naar de komende ongeorganiseerde vastelaovend voor ophef door zichzelf uit te roepen tot Stadsprinses Karlijn I van Jocus. Tijdens carnaval 2022 gaat ze de vastelaovesvierders in het 'stedje van lol en plezeer' voor.

Foto: @Sweettoday


De Venlose Karlijn van Kruchten (1996) studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op ArtEZ in Arnhem en is sindsdien werkzaam als muziektheater performer en theatermaakster. Zo speelde ze o.a. in de voorstellingen Wie is Baas? van Het Geluid Maastricht en Studio52nd en Roos & Ariadne van Het NUT. Als theatermaakster werkt ze momenteel aan Iedereen wordt mens in samenwerking met de Voedselbank Arnhem en Wiezoe Hermenie? in Maastricht.

Karlijn zoekt zowel in haar eigen werk (performances) als haar community art projecten naar een verbintenis met de samenleving. Met haar voorstellingen wil ze maatschappelijke taboes, zoals armoede, eenzaamheid, exclusiviteit en vrouwenintimidatie, doorbreken. Haar missie is om een stem te geven aan deze maatschappelijke problemen en zodoende verbinding te creëren met het publiek.

Karlijn combineert theater met muziek en zoekt graag de uitersten en de randjes op om die vervolgens op creatieve en onverwachte manieren te combineren.