Krokodil bij School aan de Vijver

Team KROKO-TOKO

Bibian Baur en Maartje Kuijpers vormen samen team KROKO-TOKO. Al 30 jaar vriendinnen met een gedeelde passie voor kunst en cultuur. Beiden werkzaam op een middelbare school en woonachtig in Venlo. Bibian als docente Nederlands en Maartje als docente tekenen en handvaardigheid.

Tijdens een wandeling met uiteraard 1,5 meter tussenruimte stelden Bibian en Maartje de vraag hoe zij vorm konden geven aan de oproep van Mark Rutte om met kinderen het gesprek aan te gaan over de coronatijd en de anderhalvemetersamenleving.

Spontaan zijn ze met hun eigen kinderen krokodillen van 1,5 meter gaan tekenen met stoepkrijt. Buurtkinderen gingen meedoen wat de twee vriendinnen erg enthousiast maakte:

"We kregen zelfs een kaartje van een buurtkindje met een krokodiltekening erop. Met dit idee moesten wij wel iets gaan doen. Vrijwillig zijn wij met groep 4 en 5 van ‘School aan de Vijver’ op maandagmiddag 8 juni (toen de scholen weer volledig open mochten) het schoolplein om gaan toveren tot KROKO-TOKO. De kinderen tekenden met stoepkrijt prachtige ontwerpen van krokodillen van 1,5 meter lang en verhalen uit de coronatijd kwamen vanzelf."

De verhalen en tekeningen zijn door Bibian en Maartje vastgelegd en worden nu bewerkt tot vloerstickers van de door de leerlingen getekende krokodillen van 1,5 meter lang. Uiteindelijk komen deze stickers en teksten op de vloer van de school.

Bibian en Maartje hebben hun doel bereikt.

Sta even stil…..

Een krokodil!