Lana's Shabby

Jordaanse plaatst filosofisch dierenverhaal in Venlo

Schrijver en nieuwkomer Lana I. Nasser presenteert haar eerste Nederlandstalige boek, een fabel.: 'Shabby en het wezen van de regenboog'. Het boeks speelt zic Hanendam. Dat kan, want die plaats lijkt wel bijzonder veel op Venlo.Lana Nasser publiceerde reeds vele wetenschappelijke artikelen en toneelstukken in het Engels en in haar moedertaal het Arabisch. Zo won zij de Etel Adnan-prijs voor de beste Arabische toneelschrijfster in 2011. Nu dus haar eerste boek in haar nieuwste taal, het Nederlands.

Lana schreef het boek op haar klamme, tochtige zolderkamertje in de artiestenwijk Q4 te Venlo. Na het zwoele, hete Jordanië was het wel even wennen. Nieuw klimaat, nieuwe taal, ver van familie en vrienden. Al schrijvend (her)vond zij de kleur in haar leven. Ze liet nieuwkomer kat Shabby het wezen van de regenboog ontdekken.

Shabby en het wezen van de regenboog
Shabby is een kat uit een andere dimensie die in een fictieve stad in Nederland belandt. Zij heeft een opdracht, maar weet nog niet welke. Die moet ze ontdekken. Tijdens haar zoektocht ontmoet de kat bijzondere karakters met allerlei problemen: van een mus en een merel met een verboden liefde tot een gevluchte paradijsvogel worstelend met integratieperikelen, van een gigantisch standbeeld dat verliefd wordt op een rivier tot een voormalig circusolifant die naar een baan hunkert. Ook komt er een melkverslaavde kater met existentiële angsten voorbij en… een regenboogjongen die reist met de zon en de wolken