Lars Broekman

Lars Broekman

“Al sinds ik kan praten houd ik van zingen. Een paar jaar geleden was ik samen met mijn vader op Pinkpop en daar zag ik een optreden van Kensington. Vanaf dat moment wilde ik graag gitaar leren spelen. Ik begon met gitaarlessen en mijn leraar merkte op dat ik erg goed kon zingen. Mijn ouders zijn totaal niet muzikaal dus hen was het nooit eerder opgevallen.


Ik heb toen meegedaan aan een zangwedstrijd voor kinderen. De winnaar mocht optreden in het voorprogramma van K3 in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Ik won de wedstrijd en in De Doolhof kreeg ik een gigantisch applaus. Toen dacht ik voor het eerst: misschien moet ik meer gaan doen met zingen.

Na het optreden in het voorprogramma van K3 heb ik nog vaker opgetreden, onder andere met Linda Zijlmans en alleen op het Zomerparkfeest. Ik zing vooral Engelstalige liedjes, bijvoorbeeld van Ed Sheeran een Bruno Mars, maar ook Nederlandstalige muziek. Ik voel me op mijn gemak op het podium en zou het leuk vinden om later mijn geld te verdienen met muziek maken. Ik zou ook wel een eigen album willen opnemen en willen samenwerken met bijvoorbeeld Lex Uiting of Marco Borsato.

In 2019 deed ik mee aan The Voice Kids. Dat was een hele leuke ervaring maar ook een beetje gek. In het echt is alles namelijk heel anders dan op TV. Er werd bijvoorbeeld een gesprek gefilmd met mij en presentatrice Wendy van Dijk, zogenaamd vlak voor mijn auditie. Na het gesprek moest ik door een deur lopen waar ‘stage’ op stond geschreven. Wendy wenste me veel succes, ik deed de deur open en opeens stond ik in een bezemkast. Tijdens mijn eerste auditie draaiden alle vier de coaches om en ik koos voor Marco Borsato. Hij gaf me tips en ik hield de wedstrijd vol tot aan de battles.

Ik ben nu twaalf jaar oud en ga dit jaar naar de brugklas. Ik ga naar het Valuascollege en daar wil ik naar de TOPklas Muziek. Het lijkt me heel leuk om nieuwe vrienden te maken die ook van muziek houden. Inmiddels krijg ik zangles van Sandor Sturbl. Hij heeft een musicalachtergrond en leert me heel veel over zangtechnieken, ademhaling en performance. Musicalnummers vind ik leuk om te zingen maar zelf zou ik niet willen dansen en acteren. Ik wil graag beter leren zingen en gitaarspelen, zodat ik mezelf kan begeleiden, eigen liedjes kan maken en alles zelf kan spelen. Ik heb zelf nu al één liedje geschreven.

Als ik op het podium sta hoop ik mensen te inspireren om zelf ook muziek te gaan maken. Misschien kunnen ze ook wel zingen maar durven ze niet zo goed op een podium te staan. Ik zou zeggen: doe het gewoon. Voor een optreden ben ik ook altijd zenuwachtig. Je weet namelijk nooit hoe het publiek zal reageren en dat maakt me soms nerveus. Als je het publiek dan enthousiast weet te krijgen geeft dat een enorme kick.”