Levenselixer | Marlies Driessen

Op haar 30e trok ze een half jaar de wijde wereld in, naar Azië. Ze liet haar baan als assistent accountant voor wat het was. Eenmaal terug combineerde ze haar administratieve kennis al gauw met Sounds, reggaeplaatjes, kokkerellen en kunst.

Haar reis naar de andere kant van de wereld, samen met een vriendin, noemt Marlies Driessen onvergetelijk maar soms ook lastig. Misschien heeft dat laatste te maken met het feit dat cultuur en kunst haar niet bepaald met de paplepel werden ingegoten. Ze ging weliswaar met vriendinnen naar Pinkpop, herinnert zij zich een concert van Dexy’s Midnight Runners in Geleen en was ze fan van Rob de Nijs, maar daar bleef het aanvankelijk bij. Waar haar vriendinnen universitaire opleidingen in de grote stad gingen doen belandde Marlies op de plaatselijke Mavo. Iets wat ze haar moeder nog wel eens heeft verweten. ‘Mam wilde niet dat ik ergens in een verre stad zou gaan studeren. Ik moest daarna ook maar een administratieve baan hier in de buurt zoeken,’ vertelt Marlies. Er volgden een secretaresseopleiding en een aantal managementopleidingen en banen bij verschillende bedrijven om uiteindelijk bij een accountantskantoor uit te komen. Ze ontdekte haar interesse voor alles wat met het stroomlijnen van administratie en bedrijven in cijfers te maken heeft.

Marlies Driessen


Terug in Nederland ontmoette ze Geert weer eens, toen al mede-eigenaar van een platenzaak. Niet alleen sloeg de vonk over, maar ook kon ze al snel haar vaardigheden benutten om de administratie van de platenzaak te optimaliseren. ‘Ik zie altijd het commerciële en administratieve totaalplaatje. Ook hier bemoeide ik me dus al snel met de boekhouding, personeelszaken en later ook het afhandelen van bestellingen en het uitpakken van alles wat er binnen komt,’ zegt Marlies. Vanaf 2010 kwamen daar de inzet voor een website, online bestellingen en de nieuwsbrief bij. ‘Alleen dit al is wekelijks 10 uur, hierdoor doe ik veel kennis op,’ vervolgt Marlies. Niet vreemd dat de liefde voor muziek inmiddels haar leven bepaalt. Ter illustratie: ieder jaar wordt er een bezoek gebracht aan het Womad muziekfestival in Engeland. Daar wordt genoten en ook vaak nieuwe muziek ontdekt. In de dagen die volgen worden er een aantal platenwinkels bezocht waar volop wordt ingekocht voor de eigen zaak in Venlo. ‘Sinds de Brexit is het wat ingewikkelder geworden’ zegt Marlies. De toewijding gaat nog verder. Ook New York werd een keer bezocht. ‘s Avonds gingen we naar concerten en uiteraard waren we in menig platenzaak te vinden,' zegt Marlies. Reisgenoot Theo Lenders liet haar en Geert overdag expo’s in musea zien. Zo ontwikkelden zij samen een liefde voor beeldende kunst en podiumkunsten. ‘Behalve voor muzikanten heb ik een enorme bewondering voor artiesten die een podium beklimmen en bijvoorbeeld in een theater durven laten zien wat ze kunnen,’ aldus Marlies.

Een lange werkdag, vóór en achter de schermen van de platenzaak, eindigt regelmatig met …meer muziek. Dan staat er, tijdens het kokkerellen, een album op van een onlangs ontdekte band. Of Geert en Marlies duiken samen in het muziekverleden. ‘De rest van de avond komen er nog weleens een hele serie singeltjes één voor één voorbij, er is zoveel mooie muziek!’ zegt Marlies.
Over toewijding gesproken.