Levenslessen

Over de inzet van kunst als middel

Levenslessen is een boek dat gaat over de inzet van kunst als middel in de gemeente Venlo. Het boek is de eerste publicatie van Cultuur in Venlo en het initiatief van Erik Lamers van Kunstencentrum Venlo.


In het boek Levenslessen staan twintig verhalen over mensen die kunst inzetten als middel voor persoonlijke, economische én maatschappelijke ontwikkeling. Twintig verhalen die ons iets leren over hoe doodgewoon kunst is en welke rol het speelt in ons alledaagse leven. Niet alleen omdat kunst de zintuigen en verbeelding prikkelt, maar vooral omdat het betekenis geeft aan het leven. Aan ons eigen leven, en aan het leven van anderen.

Estelle Schatorié, Sef Derkx, Mieke Linssen, Jeroen Sanders, Patricia van Bergen, Sikko Cleveringa, Maarten van Erp, Rob Benders, Mariëlle Billekens, Richard Wering, Ellen Urselmann, Mieke Arts, Hans Vlek, Dorrie Besouw, Henriëtte Stroucken, Karin van den Essen, Marcel Tabbers, Myra Leenen, Jacq Sanders en Jeannette Steegmans zijn allemaal buitengewone mensen. Vrouwen en mannen die op eigen wijze iets bijzonders doen. Ze inspireren door de manier waarop ze in het leven staan én door de manier waarop ze hard werken om het leven van anderen mooier maken.

Kunst en cultuur zijn daarbij vanzelfsprekend. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. In dit boek lees je wat kunst voor deze mensen betekent en welke betekenis zij door middel van kunst aan anderen geven. Zij zetten kunst en cultuur in als middel voor persoonlijke, economische én maatschappelijke ontwikkeling en zijn daarom van grote waarde voor de Venlose samenleving. Dat zijn wijze lessen. Levenslessen!