Limburgse Popprijs

Rumah Recordings, Poppodium Grenswerk en Numidia zijn de Venlose genomineerden voor de Limburgse Popprijs 2020. Deze popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburgse Act en Organisatie die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De winnaars worden bekend gemaakt op 22 juli 2021 tijdens ‘AvondGasten’ op L1 TV.

GENOMINEERDEN UIT VENLO
De venlose muziekstudio Rumah Recordings is, naast het bekende poppodium Grenswerk en de succesvolle zangeres Numidia, de relatief onbekende genomineerde voor de Limburgse popprijs 2020 in de categorie ‘Beste Limburgse Muziek Organisatie’.

De opnamestudio heeft een grote missie: Limburgse acts helpen in hun muzikale en professionele ontwikkeling. Team Rumah bestaat uit Bram Rutten (audio-engineer) en Niels Winter (video). Samen produceren zij muziek en faciliteren opnameprocessen. Ook werken ze samen met de muzikant aan het verbeteren en lanceren van zijn/haar muziek en het opbouwen van zijn merk en netwerk. Zo helpen ze de artiest met vragen over muziekrechten, het uitbrengen van muziek in eigen beheer, maar ook met het schrijven van persberichten en het promoten van zijn/haar muziek. De afgelopen jaren weten veel talentvolle Limburgse acts de weg naar Rumah Recordings te vinden.

Rumah Recordings is ontstaan uit passie en liefde voor de muziek. Bram en Niels zijn vanaf kleins af aan muzikant en weten als geen ander hoe moeilijk het is om als startende act te moeten beginnen. Met de kennis die ze nu hebben willen ze Limburgse acts helpen en een bijdrage leveren aan hun talentontwikkeling.

Rumah Live Sessies

Sinds 2019 bieden Bram en Niels een uniek podium voor Limburgse acts middels het concept “Rumah Live Sessies”. Dit zijn professionele live audio- en beeldopnamen en bedoeld om talentvolle Limburgse acts in de spotlight te zetten. De Rumah Live Sessies komen iedere maand uit, daarnaast wordt gedurende die maand de act geholpen bij het werven van optredens en het promoten van zijn/haar muziek. De Rumah Live Sessies worden naar alle tv- en radiostations en programmeurs van Limburgse poppodia gezonden. De Rumah Live Sessies zijn inmiddels een begrip in de regio en worden frequent bezocht door allerlei geïnteresseerden in de muziekwereld.


LIMBURG POPPRIJS
De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse artiest(en) én organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek en daarbuiten. Met de Limburgse Popprijs wil Pop in Limburg enerzijds investeren in de groei van de artiest of organisatie, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen het popklimaat of nog meer kan investeren in de popmuziek in Limburg (en daarbuiten). Anderzijds wil Pop in Limburg de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en waardering hiervoor uitspreken.

Door de corona-crisis was het langere tijd onzeker of er een editie voor de Limburgse Popprijs 2020 georganiseerd kon worden. Maar Pop in Limburg vindt het juist belangrijk om ook in dit moeilijkere muziekjaar toch haar waardering en erkenning uit te spreken naar de muziekscene. En daarom reiken zij dit jaar toch de Limburgse Popprijs awards uit!

In samenwerking met L1 heeft Pop in Limburg een manier gevonden om deze editie tot een succes te brengen. Van alle negen genomineerden, die gekozen zijn door een externe beoordelingscommissie, zijn afgelopen weken portretvideo’s opgenomen, die in de weken 26 t/m 28 uitgezonden worden op TV.

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2020 worden bekend gemaakt tijdens het Tv-programma ‘AvondGasten’ van L1 TV op donderdag 22 juli 2021 om 19.00 uur.