Malou Beemer

Futurity

Futurity, het innovatieve project van Malou Beemer, is volgende week te zien tijdens Milaan Design Week (18-23 April 2023). In Milaan zijn zowel het onderzoeksproject als de uiteindelijke kunstobjecten die hieruit voortvloeiden te zien in 2 exposities in het ISOLA district.


Naar aanleiding van een samenwerking met de onderzoeksgroep Fashion Research and Technology van de Hoge School van Amsterdam is het onderzoeksproject Futurity tot stand gekomen. Een project dat de waarde die we voelen naar textiele objecten onderzoekt. Door middel van de combinatie van traditionele textiel technieken en nieuwe technologische innovaties werden er objecten ontwikkeld die de grenzen tussen interieur ontwerp, architectuur, kust, design en kleding overschrijden en bevragen.

Na een eerste experiment tijdens Dutch Design Week 2022 heeft dit project zich verder doorontwikkeld in interactieve textiele wand objecten die deels draagbaar zijn. Dit vertaalde zich unieke hand gemaakte kunststukken die tijdens de Design Week voor het eerst te bezichtigen zijn in The Dutch Corner van de ISOLA Design Gallery. Via Pastrengo, 14 Milan.