Nieuw Talent Orkest Venlo

Nieuw Talent Orkest Venlo

Zaterdag 25 juni sluit een uniek project af met een klein concert. Uit een uniek concept, opgezet door twee Friese muzikanten, is het Nieuw Talent Orkest Venlo van de harmonie ontstaan. Mensen die altijd al muziek hebben willen maken, zijn samengebracht.


Vanaf les één bespelen zij hun slagwerk of blaasinstrument van de harmonie en maken ook meteen samen muziek tijdens de repetities. Nieuwe talenten hoeven geen noot te kunnen lezen en nog nooit een instrument bespeeld te hebben om toch vanaf les één samen muziek te maken!

Tijdens de repetities, geleid door professionals, worden de deelnemers van het Nieuw Talent Orkest ook begeleid door ervaren muzikanten. Deze laten de deelnemers kennis maken met hun instrument en geven tips en tricks die het mogelijk maken om meteen dit instrument te kunnen bespelen. Tijdens de repetities maken de nieuwe talenten zij aan zij muziek met de ervaren muzikanten. Zo ontstaat er meteen een samenspel.

Vanaf de eerste repetitie zijn alle nieuwe talenten enthousiast aan de slag gegaan. Maar ook voor de ervaren muzikanten is het een hele leuke ervaring om deze nieuwe talenten te mogen begeleiden. Na elke repetitie zie je de nieuwe talenten groeien. Natuurlijk is het soms een hele worsteling om een instrument te bespelen zoals je dat graag wilt, want het ziet er altijd zo gemakkelijk uit. Maar de volhouder wint. En na enkele repetities en thuis oefenen, werpt het zijn vruchten af. Er klinkt steeds meer muziek.

Nu na tien repetities, veel oefenen en zweten, met veel plezier en humor opnieuw proberen en nog eens oefenen is het ‘voorlopige’ einde van het project bereikt. Er volgt een afsluitend concert waar iedereen naar kan komen luisteren en zich dan kan verbazen over wat er in deze korte tijd bereikt is door onze nieuwe talenten. Voor sommigen zal dit het einde van de rit zijn, maar er zijn zeker nieuwe talenten die hun liefde voor het samen muziek maken hebben gevonden. Zij gaan muzieklessen volgen en blijven lid van onze mooie harmonie zodat zij samen met anderen muziek kunnen blijven maken.

Kom allemaal luisteren en verbaas je. Wie weet vind jij ook je passie in samen musiceren. Slotconcert Nieuw Talent Orkest Venlo in samenwerking het Opleidingsorkest van de hermonie.

Zaterdag 25 juni van 19:00 tot 21:00 in de Frans Boermans Theater Fabriek aan de van Aefferdenstraat 10 in Venlo. Toegang is gratis.

Amateurkunsten in groot Venlo

Venlo heeft veel te bieden op het gebied van amateurkunsten: