Opdracht 1: Maak een Raamgedicht

Geef kleur aan je wijk!

Net als alle andere kinderen van jouw school ga je deze week tussen 8 april en 13 april creatief aan de slag. Geef samen kleur aan je wijk. Bij de eerste opdracht ga je aan de slag en maak je het mooiste raamgedicht van Nederland.


OPDRACHT 1: MAAK EEN RAAMGEDICHT
Zie jij ook mensen buiten lopen om een frisse neus te halen? Of mensen die op berenjacht zijn? Wat zou het leuk zijn, als jij die mensen iets kan vertellen! In de eerste opdracht van Geef Kleur aan je wijk, schrijf jij een boodschap op het raam, voor alle mensen die bij jou door de straat wandelen. Schrijf een gedicht of maak een tekening op het raam. Zorg ervoor dat het gedicht vanaf de straatzijde leesbaar is. Het mag in het Nederlands, maar ook in een andere taal.


STAPPENPLAN

  • Stap 1: Schrijf een mooi gedicht of maak een tekening met je boodschap aan mensen in de buurt.
  • Stap 2: Maak op papier een eerste schets van je gedicht of tekening. Zorg dat de vorm van de letters past bij de woorden van je gedicht. Schrijf sierlijk, stoer, vrolijk of wild!
  • Stap 3: Haal de stiften uit het Geef Kleur pakket dat je van school hebt gekregen. Zet nu je gedicht en tekening zo mooi mogelijk op het raam.
  • Stap 4: Mail een foto van je kunstwerk met je naam, je school, je groep en je adres naar: geefkleur@cultuurinvenlo.nl

DEADLINE
De foto en je gegevens moeten uiterlijk 14 april bij ons binnen zijn. Je kunstwerk komt dan in de wandelroute en je doet mee aan de prijsvraag!

TIP VAN DE WEEK
Zorg ervoor dat het gedicht vanaf de straat leesbaar is: Schrijf je gedicht eerst met grote letters aan de buitenkant en trek hem dan aan de binnenkant over. Veeg de buitenkant van het raam schoon en je gedicht is regenproof.

INSPIRATIE
Let op, de komende week maakt een kunstenaar een inspirerend voorbeeld van een raamgedicht bij in de buurt!