Opdracht 2: Maak een collage

Geef kleur aan je wijk!

Net als alle andere kinderen van jouw school ga je deze week tussen 15 april en 20 april creatief aan de slag. Geef samen kleur aan je wijk. Bij de tweede opdracht ga je aan de slag en maak je jouw eigen collagekunstwerk.


OPDRACHT 2: MAAK JE EIGEN COLLAGEKUNST
Krijg je leuke reacties op je raamgedicht? Zie je er al meer bij jou in de buurt?
Hoe leuk zou het zijn als jou buren, zonder jonge kinderen ook mee kunnen doen aan deze actie? Daar gaan we deze week werk van maken! In de tweede opdracht maak jij een collage kunstwerk voor achter het raam van een oudere buurman of
buurvrouw. Zo geef je samen met de buren nog meer kleur aan je wijk!

Bekijk hier de eerste inzendingen van de diverse scholen in de gemeente Venlo.


STAPPENPLAN
Stap 1: Neem het grootste stuk (A3) papier uit het Geef Kleur pakket dat je van school hebt ontvangen.
Stap 2: Verzamel de spullen uit je envelop en zoek andere materialen zoals: gekleurd papier, foto’s, stukjes lint, tape, stickers, stempels, karton, en/of mooie plaatjes uit tijdschriften en folders.
Stap 3: Puzzel minstens 15 minuten, tot je iets moois hebt, met de materialen die er zijn. Maak een keuze.
Stap 4: Gebruik de plakstift uit het Geef Kleur pakket en plak nu je collage op het karton. Maak een foto van je collage!
Stap 5: Welke oudere buurvrouw of buurman bij jou in de straat krijgt jouw enige echte collage kunstwerk? Wie zou het voor het raam willen hangen? Schrijf op de achterkant van je collage een lief bericht en vraag of deze voor het raam mag hangen. Gooi het door de brievenbus. Aanbellen kan ook, maar hou wel heel goed 1,5 meter afstand!
Stap 6: Mail een foto van je kunstwerk met je naam, je school, je groep en je adres naar: geefkleur@cultuurinvenlo.nl

DEADLINE

De foto en je gegevens moeten uiterlijk 21 april bij ons binnen zijn.
Je kunstwerk komt dan in de wandelroute en je doet mee aan de prijsvraag!


TIP VAN DE WEEK
Laat je inspireren door je materialen en laat ‘toeval’ een rol spelen. Probeer leuke materialen te combineren. Leg ze op en over elkaar, schuif er wat mee. Draai af en toe en durf iets weg te laten. Vind je het leuk? Maak nog een collagekaart voor je opa of oma. Gebruik de envelop en stuur hem op.