Opdracht 4: Maak een Bloemenbom

Geef kleur aan je wijk!

Net als alle andere kinderen van jouw school ga je deze week tussen 15 april en 20 april creatief aan de slag. Geef samen kleur aan je wijk. Bij de tweede opdracht ga je aan de slag en maak je jouw eigen collagekunstwerk.


OPDRACHT 4: DE BLOEMENBOM

Heb jij deze lente de eerste bloemen al in bloei zien staan? Komende zomer is er bij jou in de wijk een explosie van bloemen. Daar ga jij voor zorgen met jouw eigen bloemenbom! In de vierde opdracht van Geef Kleur aan je wijk maak jij een bloemenbom. Met zo’n bom plant je de zaadjes voor kleurrijke natuur bij jou in de buurt. Bloemenbommen zijn balletjes van aarde, water en bloemzaadjes. Nadat je ze hebt gemaakt gooi je ze op een plek waar jij wil dat er deze zomer veel bloemen bloeien.


STAPPENPLAN
Stap 1: Doe 2 kopjes aarde of tuingrond in een kom.
Stap 2: Haal de bloemenzaadjes uit het Geef Kleur pakket dat je van school hebt gekregen. Doe de zaadjes bij de tuingrond in de kom.
Stap 3: Kneed de inhoud net zo lang totdat de aarde en het zaad helemaal gemengd zijn. Eventueel voeg je een heel klein beetje water toe, zodat je een plakkerig mengsel krijgt.
Stap 4: Rol van het mengsel balletjes ter grootte van een stuiterbal. Laat de balletjes drogen. Klaar! Bombarderen maar!!
Stap 5: Mail een foto van de plek waar je de bommetjes hebt gegooid met je naam, je school, je groep en je adres naar: geefkleur@cultuurinvenlo.nl

DEADLINE
De foto en je gegevens moeten uiterlijk 5 mei bij ons binnen zijn.

TIP VAN DE WEEK
Bloemenbommen zijn ideaal voor plekken waar je niet zomaar bij kunt, bijvoorbeeld omdat er een hek omheen staat. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw bloemenbom op de juiste plek werpen!

INSPIRATIE
Met deze bloemenactie helpen we ook de bijen bij jou in de buurt. Wist jij dat bijen belangrijk zijn voor de productie van ons eten, maar dat ze het nu moeilijk hebben? Deze week zijn er meer bijenacties bij jou in de buurt. Check onze website! Kijk voor meer informatie op www.nederlandzoemt.nl