OPEN CALL: Geef kleur aan eenzaamheid

Geef kleur aan eenzaamheid

Cultuurimpuls Venlo roept cultuurmakers op om met voorstellen te komen voor korte maar krachtige culturele projecten met als thema eenzaamheid en isolement. Alle disciplines zijn welkom. We willen snelle acties bevorderen voor in de maanden februari en maart.


De urgentie is groter dan ooit door de voortdurende coronapandemie en lockdown. Niet alleen bij ouderen maar juist ook bij de jeugd. Doorbreek de impasse en maak het verschil met je verbeeldingskracht en vermogen tot omdenken. Breng 1:1 speelruimte, verwondering en schoonheid bij jongeren of volwassenen op plekken waar het nu echt moeilijk wordt.

Wat zoeken we?
We zijn op zoek naar kleine maar krachtige artistieke interventies die het verschil maken op persoonlijk vlak. Denk daarbij aan de volgende kwaliteiten:

  • Nieuwe relaties: maak het persoonlijk, dus rond de 10 deelnemers is al genoeg, en zorg voor een betekenisvolle ontmoeting;
  • Nieuwe beelden: zoek samen naar een nieuw perspectief op de dagelijkse werkelijkheid en deel dat ook met een breder publiek;
  • Nieuwe vermogens: actieve betrokkenheid maakt wellicht ook onvermoede talenten wakker;
  • Nieuw perspectief: je idee heeft de schoonheid van eenvoud maar is juist daarom misschien wel herhaalbaar en op-schaalbaar.

Respecteer de regelgeving van het RIVM en kies voor creatieve oplossingen, bijvoorbeeld in de buitenlucht.

Meedoen?
Stuur voor vrijdag 5 februari 13.00 uur een korte beschrijving van wie je bent als maker, wat je drijft op dit thema en wat je idee is om te gaan onderzoeken en doen. Nog dezelfde dag nodigen we dan ca. 10 cultuurmakers uit om hun idee verder uit te werken. Daar staat een kleine vergoeding tegenover.

We ontvangen dan graag op vrijdag 12 februari een kort projectplan en vragen je deze tussen 13.00 en 15.00 uur in een online pitch toe te lichten. De stuurgroep van Cultuurimpuls Venlo bepaalt direct daarna of je plan voldoet aan wat we zoeken en hoe deze gehonoreerd kan worden. Vanaf zaterdag 13 februari kun je dan aan de slag. We vragen je het project voor eind maart af te ronden. Voor een project geldt een maximum budget van € 2.000 excl. btw..

Netwerken
Heb je wel een idee wie je zou willen bereiken maar niet direct de juiste ingangen? Wij helpen graag mee! De leden van de stuurgroep Cultuurimpuls hebben een groot netwerk en zijn beschikbaar om mee te denken en te bemiddelen. Ook de cultuurcoaches staan voor je klaar. Durf te vragen! Online kan je ook inspiratie vinden op o.a. www.vooreenzaamheid.nl en www.lkca.nl