Qwartier 77

Cedric Kenti

“Ik ben opgegroeid in Blerick en mijn liefde voor hiphop is al op vroege leeftijd ontstaan. Mijn broer is ouder dan ik en hij luisterde vroeger naar artiesten als 50 Cent en Sean Paul. Ik luisterde natuurlijk mee. Als ik met vrienden samen was zetten we vaak een beat op en dan gingen we freestylen.


Ik keek op YouTube naar de video’s van 101Barz en probeerden na te doen wat ik daar zag en hoorde. Inmiddels schrijf ik bijna zeven jaar mijn eigen teksten. Sinds drie jaar ben ik serieus bezig met rappen onder de artiestennaam Cetje. Ik treed regelmatig op en breng eigen tracks uit op streamingsplatformen zoals Spotify.

Ik volg de studie Aarde, Economie en Duurzaamheid in Amsterdam. Een brede studie die zich richt op de toepassing van verduurzaming in het bedrijfsleden. Ik studeer omdat ik het belangrijk vindt om een inkomstenbron te hebben naast mijn muziek. Als ik straks klaar ben met studeren en een baan heb, wil ik het geld dat ik daarmee verdien investeren in mijn muziekcarrière.

Isaiah Jiménez

In 2020 ben ik samen met Isaiah Jiménez gestart met hiphop-platform Qwartier77. We zaten in het begin van de coronacrisis en iedereen die ik ken zat zich thuis te vervelen. Isaiah en ik kennen veel mensen uit Venlo en omstreken die rappen, beats produceren of op andere manieren bezig zijn met hiphop. Er zit veel talent tussen maar de meesten komen niet verder dan af en toe een optreden of het uitbrengen van een losse track. Sommigen komen niet eens verder dan hun zolderkamer. We wilden die getalenteerde mensen uit de omgeving graag verenigen en ze helpen om zichtbaarder te worden. Zo werd Qwartier77 geboren.


We zijn gaan onderzoeken waar directe behoefte aan was. Betaalbare studioruimte bijvoorbeeld. Op zoek naar die ruimte kwamen we terecht bij Jongerencentrum Jacx in Blerick. Ik kende die plek nog van de kinderdisco’s vroeger en ik wist ook dat er een studio was. Via een vriend kwam ik in contact met Shirley, de eigenaresse van Jacx. Haar kende ik ook al, maar ik wist niet dat ze vanalles organiseerde bij Jacx. In diezelfde periode kwamen we in contact met Tom Minten en hij wees ons de weg in de wereld van cultuursubsidies. We organiseerden een eerste schrijverskamp bij Jacx: een weekend waarin rappers en producers samenkomen en zoveel mogelijk goede tracks maken. We nodigden mensen uit ons eigen netwerk uit en via via groeide de groep. Er hebben inmiddels twee schrijverskampen plaatsgevonden en binnenkort brengen we de muziek die gemaakt is uit. Ook hebben er inmiddels optredens plaatsgevonden via Qwartier77, waaronder het voorprogramma van ADF Samski in Grenswerk. Isaiah en ik kennen elkaar sinds de brugklas van college Den Hulster en delen een passie voor hiphop. Isaiah is de man van het organiseren, netwerken en verbinden en ik houd me voornamelijk bezig met muzikaal inhoudelijke zaken.

Ik hoop de komende tijd verder te komen met mijn eigen muziek. Verder dan alleen Venlo en omstreken. Natuurlijk droom ik er stiekem van om door te breken en om veel te kunnen optreden. Ik ben overigens niet van plan om tot mijn veertigste te blijven rappen. Ik hoop de komende jaren beter te worden in wat ik doe en verder te kunnen groeien in de Nederlandse hiphop-scene. Terwijl ik werk aan mijn solocarrière blij ik Isaiah op de achtergrond helpen met Qwartier77, zodat ook andere hiphop-artiesten uit Venlo kunnen groeien.”