Samenscholing

Wil jij je verder ontwikkelen als zelfstandig professional binnen cultuureducatie of wil jij als cultureel ondernemer je werkveld verbreden? Dan is SamenScholing hét Limburgse scholingsprogramma voor jou! SamenScholing heeft twee trajecten voor zzp’ers die werkzaam zijn binnen Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) en voor zzp’ers die graag kennismaken en kennis ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie.

Masterclasses voor ervaren professionals
Ben jij een ervaren professional in cultuureducatie en wil je gratis deelnemen aan inspirerende workshops en cursussen? Omdat wij de komende jaren investeren in aansprekend educatief aanbod, bieden we jou de mogelijkheid om deel te nemen aan inspirerende cursussen en workshops. In oktober starten maar liefst vijf nieuwe masterclasses:

  • creatief denken
  • gesprekstechnieken
  • verkenning van de basisschool
  • beeldende vakdidactiek in het basisonderwijs
  • cultureel navigeren


Meld je aan voor zaterdag 30 juli 2022.

CmK meester/gezel-traject voor ambitieuze cultuur-educatoren
Voor wat minder ervaren zzp’ers met ambitie in cultuureducatie is er een intensief meester/gezel programma. We laten je kennismaken met de werkwijze en activiteiten binnen de CmK programma’s van de Limburgse penvoerders. Hierbij koppelen we je aan een meer ervaren professionals en werk je samen met een andere cultuurmaker aan de dagelijkse beroepspraktijk. SamenScholing investeert zowel in de meester als in de gezel, extra aantrekkelijk dus!

Ben je een zzp’er in de culturele sector, kijk dan snel voor deelname en de voorwaarden op: www.hklimburg.nl/cultuureducatie/samenscholing

SamenScholing is een scholingsprogramma van de zes Limburgse penvoerders die de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit uitvoeren in samenwerking met Huis voor de Kunsten Limburg. De zes penvoerders zijn: Toon je Talent Maastricht, Pit Cultuurwijzer Parkstad, EigenWijs Sittard-Geleen, DOEN! Midden-Limburg, Lokaal C Noord-Limburg en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.