Saul Pieck is een van de deelnemers aan de DocuFabriek. Hij werkt aan zijn eerste korte documentaire:
“Ik heb met mijn eigen bedrijf Halo Media Productions vaker korte documentaires geschoten maar nog nooit zelf geregisseerd. En dat wil ik sinds een aantal jaren doen met de reden om mensen te raken.”
“Het onderzoeken van een complexe vader zoon relatie door de lens van culturele en persoonlijke trauma’s. Ik denk dat het belangrijk is om te weten dat in veel gezinnen niet of nauwelijks wordt gecommuniceerd. Ik wil dat in mijn eigen docu doorbreken omdat ik net vader ben geworden. “
“Met deze docu wil ik niet alleen mijn begrip van mijn vader verdiepen, maar ook laten zien hoe culturele verschillen en trauma’s generatie op generatie doorgegeven worden. Ik ga mijn vader daarom vaker 1 op 1 confronteren met herinneringen of vragen over onze opvoeding met als conclusie een mogelijkheid tot groei en begrip tussen mij en mijn vader."
“Ik leer veel van Ruud. Hij brengt me op ideeën en wijst mij de weg. Daarnaast zijn de lessen nooit saai maar leerzaam en er is altijd wel ruimte voor een grap.”
Docu Fabriek is een talentontwikkelingsprogramma voor nieuwe documentairemakers in Noord Limburg. Het is een initiatief van documentairemaker Ruud Lenssen bekend van o.a. Wei, 2019 en Mijn Vader de Hasjkoning, 2022. Docu Fabriek probeert het gat tussen opleiding en werkveld te dichten. Veel beginnende documentairemakers worstelen na het afstuderen met het van de grond te krijgen van hun eerste films. Zeker buiten de randstad, waar makers wat meer op zichzelf zijn aangewezen. Daardoor vertrekt veel talent uit de regio of kiezen ze voor een ander vak. Docu Fabriek probeert dat te voorkomen. In 6 maanden tijd, met wekelijkse contactmomenten bij Co de Cultuurontwikkelaar, worden de talenten klaargestoomd voor de toekomst. De korte documentaires die de talenten aan het eind van het traject opleveren gaan in première op het nieuwe Docu Fabriek Filmfestival in 2025.