Schrijverskamp

In december 2022 heeft het Venlose hip-hop platform Qwartier77 in samenwerking met Jacx en met ondersteuning van de Gemeente Venlo een hip-hop schrijverskamp georganiseerd. Met een 20-tal lokale hip-hop artiesten, producers en content creators hebben zij 4 dagen lang gewerkt aan muziek, talentontwikkeling en saamhorigheid. Het verwachte eindproduct: een album en releaseparty in Grenswerk. Het album moet dienen als een kennismaking met de lokale hip-hop scene.

Mini documentaire

Gekoppeld aan het schrijverskamp is in samenwerking met Co. de Cultuurontwikkelaar en content creators Cult een aftermovie gemaakt. Het doel van deze mini-documentaire is om te laten zien wat voor een belangrijke rol hip-hop en initiatieven, zoals het schrijverskamp, spelen in de regio. De focus lag met name om te laten zien hoe hip-hop muziek verbonden is met taal, saamhorigheid en talentontwikkeling.


Isaiah is oprichter Qwartier77 en is nog steeds enthousiast: "Het schrijverskamp heeft veel tijd en moeite gekost, maar uiteindelijk hebben we met zijn allen iets heel moois neergezet. Het was fantastisch om te zien dat we zoveel lokaal talent bij elkaar hebben gebracht. We wilden graag begeleiding aanbieden aan de artiesten, saamhorigheid creëren en investeren in talentontwikkeling. Wij zijn heel blij dat lokale organisaties zoals Jacx, Gemeente Venlo en Co hebben bijgedragen om dit schrijverskamp neer te zetten. Wij merken als Qwartier77 dat aan dergelijke activiteiten behoefte is onder de artiesten. Wij dragen daar graag een steentje aan bij!

In januari en februari nemen we de tijd om de nummers te ‘finetunen’ en het concept van het album verder uit te werken. We hopen in de lente/zomer een leuke show in Grenswerk te mogen neerzetten. We willen een project neerzetten waar Venlo trots op kan zijn! Hip-hop is ook in Venlo een groot begrip achter gesloten deuren. De komende tijd willen wij kijken hoe we ons platform verder kunnen professionaliseren. Wij zijn met lokale organisaties aan het kijken hoe we de lokale hip-hop scene verder kunnen laten groeien. Het is aan ons en de artiesten om hip-hop een prominente plek te geven in de regio."

Shannon nam als artiest deel aan het schrijverskamp: "Toen ik benaderd werd om deel te nemen aan het schrijverskamp heb ik even getwijfeld. "Pas ik als Engelstalige pop artiest en enige vrouw tussen deze jongens uit de Nederlandse hiphopscene?" Het antwoord is, ja! Door deze samenwerkingen heb ik mijn passie voor rap (waar ik ooit mee ben begonnen) teruggevonden. Het schrijverskamp had pieken en dalen qua productiviteit, maar het is een goed startpunt voor een lokale community, waar ik en de andere artiesten zeker baat bij gaan hebben in de toekomst van onze ontwikkeling. "